STANJE NA PUTEVIMA: Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu
Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu.

Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega još uvijek ima na putnim pravcima: Livno-Mrkonjić Grad, Kupres-Šujica i Bosanski Petrovac-Drvar. Vidljivost je zbog magle smanjena na autoputu Doboj-Prnjavor, kao i na magistralnim putevima: M-5 Kiseljak-Kaonik, M-17 Zenica-Doboj, M-17 Modriča-Šamac i M-4 Teslić-Doboj-Gračanica. Odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače na svim dionicama savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko- Bijeljina u naselju Gredice, od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite