Znate li zašto žene padaju na LOŠE momke, a pričaju da žele DOBRE?

Ljubav
Znate li zašto žene padaju na LOŠE momke, a pričaju da žele DOBRE?
.

Većina žena tvrdi da želi pronaći tipa koji je osjetljiv, emotivan i spreman na intimnost. I ispostavlja se da je to samo priča, jer konstantno ih privlače loši tipovi, narcisoidni muškarci koji su zaljubljeni u sebe, a svaki oblik intimnosti (osim naravno seksa) izbjegavaju poput zarazne bolesti. To je potpuni paradoks, žene, navodno, traže dobrice, a završavaju s lošim momcima. . 

Dobri momci su im jednostavno dosadni, a postoji nešto zadovoljavajuće u tome da kući dovedete tipa iz bara s kojim ste cijelu večer vodili žestoke rasprave. 

bad-boy

"Treba ga malo srediti, potpuno je iritantan, a to je tako jebeno seksi", uglavnom prolazi njihovim glavama.

Ono što žene ne znaju jest da se sve svodi na biologiju, jer su žene prirodno usmjerene na seronje, odnosno biološki rečeno, alfa mužjake koji imaju jaču spermu.

"Seksualne uloge, dnevnik istraživanja" istražile su taj "paradoks dobrog frajera". Dakle, stereotip je da žene žele dobrog muškarca koji je sladak, drag i osjećajan, no kad ga dobiju, odbijaju ga zbog muškarca koji ima neke druge karakteristike, poput dobrog tijela ili osebujnog karaktera, prenosi index.hr.

Pristojnost je najistaknutiji faktor kod ozbiljnih veza, a fizička atraktivnost važnija je kod neobaveznih seksualnih odnosa. 

Istraživanje "Dnevnik seksa i bračnih terapija" fokusiralo se na djevojke na fakultetima i njihove percepcije stereotipa dobrog muškarca. Više od polovine njih složilo se da oni dobri imaju manje seksualnih partnerica, ali i više od polovine je reklo da bi prije otišlo na spoj s dobrim tipom nego s lošim.

Oba istraživanja pokazale su da su "dobre" kvalitete poželjnije kad je riječ o dugotrajnoj vezi, ali fizička privlačnost prevladava kad je riječ o seksualnim odnosima.

good-girl

U skladu sa očekivanjima žena koje su stavljale manji naglasak na važnost seksa imale su manje seksualnih partnera te su bile sklonije izboru dobrog muškarca, koji također ima manje seksualnih partnerica. Kad je riječ o seksu, žene su sklonije vatrenim, strastvenim osobinama koje povezuju s lošim momcima ili alfa mužjacima, no kad je riječ o ozbiljnim vezama traže dobrog tipa.

Djevojke žele imati nekoga kome mogu iznijeti svoje osjećaje, ali s obzirom na to da su i seksualna bića, traže nekog ko će s njima uskočiti u krevet, a to su uglavnom loši momci.

Dakle, seks je ono što tjera žene da završe u naručju alfa mužjaka.

Istraživanje koju su proveli istraživači na Univerzitetu Hartpury uključivala je 146 žena starih između 18 i 24 godine, a pokazala je da će i žene koje imaju malo više iskustva na ljubavnom području završiti s muškarcima koji imaju pretjerane narcisoidne karakteristike. Dakle, ni one iskusnije ne shvataju da narcisoidni muškarci nisu dobri partneri. Te se žene najčešće udaju za njih, a svaki put dokazuje se isto: bez obzira koliko im puta slomili srce, žene će ponovno pasti na loše momke.

Žene biraju takve muškarce zbog faktora opasnosti koji postoji u vezama sa snažnim i umišljenim muškarcima, iako znaju da su loši za njih i da ih neće tretirati na način na koji misle da zaslužuju.

S druge strane, nijedna žena ne zna biti s muškarcem koji se ne zna potvrditi, a bez obzira na to žele li to priznati ili ne, žene traže moćne, agresivne muškarce. Ne žele biti s nekim ko je "kamilica", već traže stalne izazove u svemu što čine. Kad je riječ o ljubavi, traže muškarca koji će zadovoljiti tu želju, a dobri momci, iako se čine sjajnima ispočetka, brzo postanu dosadni.

Žene misle da mogu popraviti muškarca i to im je izazov, a dobrog ne treba popravljati. 

Ne propustite