PRINC HARRY SAM DIZAJNIRAO VJERENIČKI PRSTEN ZA SVOJU VOLJENU: Na njemu je posebna posveta njegovoj majci, princezi Dajani!

Show
PRINC HARRY SAM DIZAJNIRAO VJERENIČKI PRSTEN ZA SVOJU VOLJENU: Na njemu je posebna posveta njegovoj majci, princezi Dajani!
.

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl svoje prve vjereničke fotografije uradili su, kako je Hari izjavio na omiljenom mjestu njegove majke, princeze Dajane u bašti Kesington palate koju je ona mnogo voljela.

Ovaj čin imao je posebnu emotivnu simboliku, a Hari je na taj način odao i počast i svojoj majci. Princ Hari i Megan bili su vidno raspoloženi i srećni i strpljivo su pozirali i odgovarali na pitanja novinara. Hari je rekao da je od prvog dana znao da je Megan ona prava i da je sretan što se ženi.

Megan je sa osmijehom pokazala svoj vjerenički prsten, koji je dizajnirao upravo njen vjerenik. I sam vjerenički prsten ima posebnu posvetu princezi Dajani.

Naime, princ Hari lično ga je dizajnirao, a prsten ima dva dijamanta iz lične kolekcije nakita princeze Dajane. U sredini se nalazi dijamant iz Bocvane, zemlje koja za Harija ima posebno značenje, i koju je već posjetio nekoliko puta.

Iako Hari nije želio da otkrije kako je zaprosio svoju voljenu, vjeruje se da je to uradio još ljetos, upravo na romantičnom putovanje u Bocvanu za njen rođendan. Tada joj je navodno umjesto prstena, dao tradicionalnu Zulu vjereničku narukvicu sa uzorkom koji simbolizuje brak i zajedništvo.

1337707-prst-ff

Hari je morao prvo da zatraži dozvolu od svoje bake, kraljice Elizabete II, koja je paru dala svoj blagoslov.
Prije nego što je zaprosio Megan, Hari je za dozvolu pitao i njene roditelje, koji su se razveli kada je glumica imala šest godina.

 

Kraljica je ovog mjeseca obilježila 70. godišnjicu braka sa princom Filipom. U svojoj izjavi kraljica je rekla da su ona i princ Filip oduševljeni zbog mladog para i da im žele svu sreću..

Hari i Megan, koja već ima jedan brak iza sebe (razvela se 2013. godine) u vezi su već 16 meseci , a kada se vjenčaju živjet će u Notingem Kotidžu na zemljištu Kesington palate, odmah pored vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Par nije precizirao kada će se vjenčati, ali se pretpostavlja  da će sačekati da Vilijam i Kejt postanu roditelji po treći put, a to će se desiti u aprilu. Vjerovatno će imati i crkveno vjenčanje pošto su i sa te strane dobili blagoslov.

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite