NIJE BRENA, A NI DRAGANA: Ova pjevačica ima najskuplju kuću na estradi (FOTO)

Show
NIJE BRENA, A NI DRAGANA: Ova pjevačica ima najskuplju kuću na estradi (FOTO)
.

Kada se govori o luksuznim vilama estradnih zvijezda, najčešće se spominju Dragana Mirković, Lepa Brena i Saša Popović.

No, najvrijedniju kuću, zapravo posjeduje pjevačica Vera Matović, koja je,navodno, svoj luksuzni dom na Dedinju, vrijedan čak tri miliona eura, stekla zahvaljujući umjetničkim slikama!

Naime, ova folk zvijezda je decenijama sakupljala slike, uglavnom istaknutih srpskih slikara prošlog vijeka, a po njenom ličnom ukusu najviše je imala djela Uroša Predića, Save Šumanovića i Paje Jovanovića. Vera je sa kupovinom slika počela još u doba Jugoslavije, kada cijene tih slika nisu bile toliko visoke, a ona je u to vrijeme slidno zarađivala, što od prodaje ploča i kaseta, što od nastupa, pa je, za razliku od svojih kolega sa estrade, opsednutih nekretninama, odlučila da ulaže u slike, jer j po njenm mišljenju, najbolje ulagati u slike.

Njena ogromna kolekcija vremenom je postala jedna od najrespektabilnijih i najvećih na Balkanu, međutim, kako se Veri i njenom mužu Raci približila osma decenija života, odlučili su da se odreknu svog umjetničkog blaga kako bi se skrasili u vili svojih snova.

Evo kako izgleda vila koja se procjenjuje na preko tri miliona eura:

kuca

Vera Matović poznata folk pjevačica rođena je u Čacku. Svoju karijeru započela je davne 1974 godine.

Objavila je preko 20 albuma i singlova. Pored uspjene pjevačke karijere, Vera Matović okušala se i u glumi, glumila jeu popularnoj seriji “Kamiondžije” gdje je stekla veliku popularnost , baš kao i sama serija.

Karijeru je započela sa poznatim harmonikašem Ratomirom Matovićem za koga se i udala.. Neki od Verinih najvećih hitova su: “Pastirice mlado i milo”, “Hajde, hajde milovanje moje”, “Javi se”.

vera

Osvajala je brojne nagrade na kultnim jugoslovenskim festivalima kao što su :”Ilidža”, “Šumadijski sabor”, “Poselo 202” i mnogim drugim.

Vera je oduvijek bila veliki obožavlac umjetničkih slika, opčinjavale su je odmalena, jedva je dočekala da počne da zarađuje,da može da kupuje slike . Uvijek je bila informisana i često se savjetovala sa stručnjacima, tako da je njena kolekcija bila pravi biser i iz godine u godinu cijena joj je samo rasla, ali do prije nekoliko godina Vera nije ni pomišljala na prodaju – rekao je izvor blizak folk pjevačici i dodao da se ona , u jednom momentu, ipak predomislila, i to iz nekoliko razloga.

Iako još uvijek nastupa, i Veru su sustigle godine, a čitav svj život je maštala o svojoj vili iz bajke. Daleko od toga da ona ranije nije živjela u lijepim prostorima, ali ova luksuzna vila, koja ima neprocjenjiv starinski šmek, stvarno je nešto posebno. Pritom, lokacija je savršena, nalazi se u samoj blizini Kuće cvijeća. Vila je baš po Verinom ukusu, rustična. Trebalo je izdvojiti jak puno novca za ovu kuću, u koju se Vera na prvi pogled zaljubila, tako da je jedino rješenje bilo prodaja kolekcije slika. A postoji još jedan razlog: prije nekoliko godina je opljačkana njena kuća na Zlatiboru, iako tu u vrijeme pljačke nije držala slike, shvatila je da joj ne treba takav stres. A lopovi vilu sa Dedinja ne mogu da odnesu – rekao je njen prijatelj za “Alo”, dok pjevačica nije bila dostupna za komentar.

Ona, inače, nikada javno nije željela da govori o svojoj bogatoj kolekciji slika, samo je jednom prilikom izjavila:

Ne volim da pričam o mojim slikama koje posjedujem jer ih ne kupujem da bih okolo govorila o tome, već za svoju dušu. Ne želim da komentarišem tu informaciju da imam milione u slikama, ali neću ni da to demantujem. Jer ima tu nečeg vrijednog, mada ne baš toliko.

Ne propustite