Farbanje kose može izazvati ozbiljne komplikacije: Prije nego što se odlučite na promjenu boje, OVO morate znati!

Praktična žena
Farbanje kose može izazvati ozbiljne komplikacije: Prije nego što se odlučite na promjenu boje, OVO morate znati!
.

Neke činjenice o farbanju kose vjerovatno ne znate, a nigde niste ni imale priliku da ih čujete, ali bez panike! Otkrivamo situacije u kojima se možete zadesiti ako se odlučite na ovaj korak.

Ako se farbate, onda vlasi morate njegovati

Obično "izbjeljivanje kose“ znači jako oštetiti kosu. Zato je važno da tokom pranja kose, koristite balsame, maske ili silikonske kapi na bazi keratina.


Razvoj alergija

Do alergijske reakcije može doći čak i nakon što si sto puta farbala kosu. Dakle, ako imate osećaj da ste u posljednje vrijeme osjetljive, zamolite frizera da vam dva dana pred farbanje, testira boju na vlasi. Kod alergijskih reakcija može doći do neprijatnih pojava na koži temena. Zato, nemojte da vas bude sramota da pitate frizera za test, jer ako im objasnite šta vas muči, oni će naći najbolje rješenje.


Kod pastelnih tonova u kosi morate paziti…

…da je vaš ton kose presudan za izbor boje. Ako ste svjetliji tip, odlučite se onda za svijetle nijanse. Tamni tipovi treba da odaberu tamnije boje. No, boja kose mora biti usklađena i s bojom tena, a dobar firizer znat će koja vam boja bolje stoji.


Sunce je neprijatelj

Vrućina i sunčeva svjetlost mijenja boju kose. I to vredi za sve.  Dakle, ko je sklon češćem farbanju kose, neka izbjegava sunce ili neka nosi šešir, savjetuje miss7.24sata.hr.

Ne propustite