Potrošila hiljade dolara da bi izgledala kao na fotografijama (VIDEO)

Zanimljivosti
Potrošila hiljade dolara da bi izgledala kao na fotografijama (VIDEO)
.

Bivša manekenka Lucy O'Grady potrošila je 3000 dolara na estetske operacije kako bi postigla da uživo izgleda onako kako izgleda na fotografijama na Instagramu nakon što ih uredi.

Tridesetdvogodišnjakinja iz Londona počela je koristiti aplikacije za uljepšavanje na svojim fotkama prije objave na društvenim mrežama, a kad su ljudi počeli primjećivati koliko drugačije izgleda u stvarnom životu odlučila je istražiti mogućnosti plastične hirurgije.

To je završilo tako da je izbijelila zube, ubrizgala Botox, ugradila filere i "popravila" nos.

"Teško je kad se pogledaš u ogledalo i nisi zadovoljan onim što vidiš", ispričala je u emisiji "This Morning".

Lucy koja je odustala od karijere da bi se posvetila odgoju svog autističnog sina ispričala je kako je postala ovisna o aplikacijama za uljepšavanje, te da je počela štedjeti svaki novčić kako bi si mogla priuštiti plastične operacije.

Sad tvrdi da je shvatila da ne može postići idealan izgled, te priznaje da se njeno ponašanje otelo kontroli.

"Bila sam opsjednuta svojim izgledom, a ustvari me izjedala krivnja što novac trošim na plastične operacije", rekla je ona.

Svoju je priču odlučila iznijeti u javnost kako bi ukazala na to koliko društvene mreže mogu utjecati na psihu i mentalno zdravlje žena.

"Tamo vidite lažnu sliku, ideal koji nije stvaran, a vi ga pokušavate postići. Tako si stvarate nerealna očekivanja. Mislim da je važno da zadržimo odmak od društvenih mreža", zaključila je.

Ne propustite