Ona je nasula SENF u kupku: KADA VIDITE ZAŠTO, URADIT ĆETE ISTO

Praktična žena
Ona je nasula SENF u kupku: KADA VIDITE ZAŠTO, URADIT ĆETE ISTO
.

Senf je primarno poznat u kombinaciji sa kobasicama. Ova žute tečnost ima puno više za posnuditi pored dobrog okusa. Senf je pravo tajno oružje u uvjetima uticaja na tijelo.

1. Grčevi u želucu

Ako imate grčeve u želucu, u nogama ili stopalu koji jednostavno neće da prestanu, možete si pomoći ako namažete pogođeno područje jednom kašikom senfa. Senf ima antiupalna svojstva, koja su praktično korisna za bolne i zategnute mišiće. Ako, naprimjer, imate bol u mišićima, možete nasuti senf u kupku. Onda utrljajte senf dobor na bolna mjesta i nakon 20 do 30 minuta olakšanje će doći.

2. Regenerator za kosu

 Pomiješajte senf sa malo maslinovog ulja, onda utrljajte u kosu. Smjesu možete ostaviti na glavi preko noći, ili senf ostavite sat i po na kosi. Nakon toga, isperite kosu kao i obično i operite je šamponom koji obično koristite.

3. Regenerator za kožu

Senf sadrži sumpor. To pomaže vašoj koži da ostane zdrava i otklanja prištiće. Najbolje je da pomiješate senf sa kokosovim uljem i utrljajte na lice. Nanesite masku nakon deset minuta.

4. Grlobolja

Senf je prirodni lijek protiv grlobolje, zajedno sa malo luka, meda i limuna. Senf je čudo u borbi sa bolom. Samo vam treba jedna kašika senfa sa limunom, malo soli, kašika meda i čaša vode i to izmiksate. Sačekajte 15 minuta i tim dobro isperite grlo.

5. Dijeta

Uz svako jelo, uzmite malo senfa – oko 20 grama – da sagori kalorije i 20 % masnoće. Senf stimuliše topljenje masnoće i kilogrami se tope.

6. Opekline

U slučaju opeklina nakvasite pogođeno područje hladnom tekućom vodom. Ovo će automatski ublažiti bol. Nanesite dovoljno debeo sloj senfa i sačekajte da djeluje. Veoma brzo ćete osjetiti olakšanje.

Ne propustite