Mušić: Sve one koji su slijedili upute Mladića stići će pravda

Bosna i Hercegovina
Mušić: Sve one koji su slijedili upute Mladića stići će pravda
.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić izjavio je da presuda Sudskog vijeća Haškog tribunala, zločincu Ratku Mladiću, predstavlja nadovjeru presude Međunarodnog suda u Haagu za genocid u Srebrenici izrečene 2007. godine.

- Tom presudom, sud je utvrdio da je počinjen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici od dijelova Vojske i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Komandantu te vojske utvrđena je odgovornost za zločine kako u Srebrenici tako i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine s najvećom mogućom kaznom. Ovo predstavlja još jedan dokaz da je postojala velika opravdanost podnošenja zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije - kazao je Mušić.

Ubijeđen je da će sve one koji su slijedili upute zločinca Mladića i počinili zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u periodu 1992.-1995. godina stići pravda.

Najveću relaksaciju stanja i odnosa u regionu naspram svih historijskih istina predstavljala bi, kako kaže, neka buduća javna izvinjenja, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.                                                                                   

Ne propustite