Ako mokrite manje od 7 sekundi, onda to ukazuje na OZBILJAN problem!

Porodica i zdravlje
Ako mokrite manje od 7 sekundi, onda to ukazuje na OZBILJAN problem!
.

Četiri veoma važne stvari koje morate znati o mokraći, kako biste sačuvali svoje zdravlje.

Većina ljudi u jednom danu piški sedam puta

Naravno, to zavisi od količine hrane i pića, tako da mala odstupanja nisu problem, tvrdi Bendžamin Braker, urolog na Medicinskom Univerzitetu u Njujorku.

Zdrava osoba piški sedam sekundi

Zavisi od osobe do osobe, ali ako vaš mlaz traje samo dvije sekunde, čak iako vam je zaista bilo hitno, najverovatnije imate neku infekciju – navodi Braker, i dodaje da je pametno u tom slučaju konsultovati lekara.

Bešika odraslog čoveka može da izdrži 300 do 500 mililitara urina

– Vjerovali ili ne, visina čovjeka ne igra nikakvu ulogu u veličini bešike. Ona je manje – više ista kod većine ljudi. Ako ste se zapitali koliko je to u čašama – radi se o 7 do 11 čašica za žestinu.

Boja urina govori mnogo toga o vašem zdravlju:

Prozirna: Tijelo vam je veoma hidrirano, što je odlična vijest. Mada, vjerovatno pretjerujete sa unosom vode.

Blijedo žuta: Pijete dosta vode. Samo nastavite tako.

Tamno žuta: Što je tamnija boja urina, manje ste hidrirani. Ako ste došli do stadijuma boje meda, navalite na vodu što prije i u što većim količinama.

Braon: Možda imate krv u urinu, a možda imate i ozbiljnu infekciju jetre.

Crvena ili pink: Ovo je znak da u vašem urinu ima svježe krvi, što potencijalno može značiti da se u vašem organizmu dešava nešto veoma ozbiljno, poput problema sa bubrezima ili moguće i kancera.

Plava, zelena, narandžasta ili bilo koja boja duge: Mala je vjerovatnoća da je ovo posljedica unošenja neke namirnice ove boje. Moguće je da su to posledice unošenja suplemenata, ili eventualno boje za hranu. 

Ne propustite