AMERIČKA NOVINARKA OBJAVILA SNIMAK SUSRETA SA MLADIĆEM: Tada mu je postavila ovo pitanje, a čekajte da čujete njegov odgovor!

Aktuelno
AMERIČKA NOVINARKA OBJAVILA SNIMAK SUSRETA SA MLADIĆEM: Tada mu je postavila ovo pitanje, a čekajte da čujete njegov odgovor!
.

"Kako sam upoznala Mladića" naziv je videa kojeg je povodom presude ratnom zločincu Ratku Mladiću objavila poznata novinarka CNN-a Christiane Amanpour.

Ona je izvještavala tokom rata u BiH, gdje je 1993. godine upoznala Mladića. 

Tada je Mladića, koji je dobio nadimak "koljač Bosne" već pitala za moguću optužnicu za ratne zločine.

"Nema veće časti od obrane svoga naroda", kazao mi je Ratko Mladić 1993. Pitala sam tada 'koljača Bosne' što misli o mogućem kaznenom progonu zbog ratnih zločina', napisala je Amanpour dodajući da je doživotna presuda velika zadovoljština. 

Dodala mu je: Vi ste snažan čovjek po možete podnijeti ovo teško pitanje. Mladić je kazao kako je odgovarao i na teža pitanja i dodao kako je samo branio svoj narod i kako mu jedino njegov narod može suditi. 'Nema veće časti od obrane svog naroda', poručio je Mladić Amanpour 1993.

Podsjećamo, sud u Hagu jučer je proglasio zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH, te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora.

 

 

 

Ne propustite