BISERNO BIJELI ZUBI UZ SASTOJKE KOJE VEĆ IMATE U KUĆI: Praktična aluminijska folija i njene primjene u domaćinstvu!

Praktična žena
BISERNO BIJELI ZUBI UZ SASTOJKE KOJE VEĆ IMATE U KUĆI: Praktična aluminijska folija i njene primjene u domaćinstvu!
.

Donosimo vam jednostavne trikove sa aluminijumskom folijom koji će vam pomoći da neke kućne poslove obavite na mnogo jednostavniji način

Aluminijumska folija odličan je izum koji ljudi nedovoljno koriste. Naime, osim za pakovanje hrane ona se može koristiti i u raznim drugim situacijama, odnosno kao zamjena za druge predmete.

 

1. Listove folije smotajte u kugle i ubacite dve do tri u veš mašinu pre pranja. One će izazvati više okretanja odeće, zbog čega će postati mekša. Isti trik možete koristiti i u mašini za sušenje veša, a folija je odličan saveznik odjeće jer je slobađa od sintetičkog elektriciteta.

2. Izgužvajte kuglicu aluminijske folije i ona može poslužiti za ribanje lonaca i posuđa umesto žice.

3. Alu-folija čisti srebrninu prema sljedećem receptu: U zdelu stavite foliju na dno, sipajte vodi i dodajte malu kašičicu soli pa stavite srebrne predmete unutra. Ostavite potopljeno desetak minuta a potom obrišite suvom krpom.

4. Za efikasnije peglanje postavite foliju između navlake i daske za peglanje - folija će reflektovati toplinu i peglanje će biti kraće, a uštedit ćete energiju.

5. Za oštrenje makaza list folije treba nekoliko puta preklopiti da bi bio ravan i jednostavno isjeći foliju makazama.

 

Osim toga vrlo važan trik za izbjeljivanje zuba uz pomoć alu-folije

Potrebno vam je : malo kaladonta, soda bikarbona, so i alminijska folija

Priprema: Izmiješajte malo kaladonta, kašikicu sode bikarbone i malo soli. Nanesite smjesu na alu-foliju i obložite njome zube. Ostavite tako 3-5 minuta i isperite vodom.

 

Ne propustite