Stavila je smjesu od bibera ispod očiju, ali kada je skinula desila se ogromna promjena!

Praktična žena
Stavila je smjesu od bibera ispod očiju, ali kada je skinula desila se ogromna promjena!
.

Sigurno poželite da se makar jedno jutro probudite, a da nemate podočnjake. Postoji metoda koji vam može biti od velike pomoći, u nastavku je možete pročitati..

Za ovu metodu potrebno vam je samo nekoliko sastojaka poput kokosovog ulja, malo crne svježe kafe i bibera. Kokosovo ulje se inače može koristiti za lice, kako bi vam koža bila mekanija i baršunastija.

Biber i kafu dobro sameljite, te dodajte kokosovo ulje, pa zatim dobro izmješajte dok ne dobijete smjesu kao pastu. Kada kupujete kokosovo ulje obratite pažnju da ono bude organsko i u čvrstom stanju.

Ova maska je savršena za svaki tip kože. Kafa s koristi u ovoj smjesi, zbog toga što zateže kožu i čini je svjetlijom. Ukoliko vam smjesa bude pregusta, uvijek možete dodati i malo vode, kako biste lakše nanijeli.

Biber podstiče cirkulaciju i ima antibakterisko djelovanje. Ovu smjesu nanesite u tankom sloju na kožu ispod očiju, ali pazite da ne idete preblizu, kako vam ne bi smjesa dospjela u oči. Laganim pokretima rasporedite na podočnjake, nemojte trljati jer se koža može upaliti. Držite smjesu oko 5 minuta, zatim skinite sa tuferom.

 

Nakon ove metode, vaši podočnjaci bi trebali nestati. Ovu masku možete primijenjivati jednom mjesečno, jer je sasvim prirodna i bez štetnih djelovanja.

 

Ne propustite