NA DIJETI STE ALI NEMA REZULTATA? Ne očajavajte EVO ZAŠTO je tako!

Zanimljivosti
NA DIJETI STE ALI NEMA REZULTATA? Ne očajavajte EVO ZAŠTO je tako!
.

Ako svaki dan počinjete slabim doručkom, onda svakako usporavate metabolizam, a samim time i proces mršavljenja. Ako ne mršavite kako biste trebali, onda sigurno u nečemu griješite.

Loš doručak

Ako svoj prvi obrok u danu jedete nakon 9 sati, postajete jako gladni i kasnije ćete pojesti više. Osim toga, loš doručak ne pruža vam potrebnu energiju pa sve u svemu činite svom tijelu veliku štetu, piše Index.

Preskačete ugljikohidrate i masti

Da bi vaš organizam funkcionirao kako treba, morate mu osigurati raznovrsnu prehranu. To znači da mu dnevno trebate osigurati potrebnu količinu osnovnih grupa namirnica, što uključuje i ugljikohidrate i masti, koji su vam potrebni čak i kod mršavljenja.

Ne pazite koliko jedete

Možete vi jesti zdravo, ili zdravije nego inače, no to neće ništa značiti ako su vam porcije prevelike. Drugim riječima, to što ste prešli na zdravije namirnice ne znači da ih možete jesti u neograničenim količinama.

Ne pijete dovoljno vode

Neka uz vas baš uvijek bude bočica vode, u koju možete ubaciti i malo đumbira, limuna, cimeta ili slično, što će dodatno potaknuti vaš metabolizam. Stručnjaci savjetuju da ona uvijek bude odstajala na sobnoj temperaturi te da je ne pijete za vrijeme jela, već 10-20 minuta prije te nakon jela i obavezno jednu čašu ujutro nakon buđenja i navečer prije spavanja.

Večerate prerano, a idete spavati prekasno

Ako imate običaj ići kasno spavati, onda je najgore što možete napraviti svojoj liniji, večerati prerano. Tako samo potičete svoj kasniji odlazak u frižider te posezanje za nezdravim namirnicama. Čak i ako uspijete svladati poriv za hranom, ujutro ćete sigurno pojesti puno više za doručak.

Ne propustite