OTKRIVENA TAJNA INDIJKI: Evo kako njeguju kosu pa im raste KAO IZ VODE!

Moda i ljepota
OTKRIVENA TAJNA INDIJKI: Evo kako njeguju kosu pa im raste KAO IZ VODE!
.

Indijke su poznate po dugoj, blistavoj kosi, a jedna od njih je otkrila kako da vam kosa brže raste, ali i kako da postignete da bude gušća, vrlo sjajna i meka…

Sushmitu zovu guruom za njegu kose i jedna je od najpopularnijih zvijezda u razvoju video blogova u Indiji. Mnoge žene su zadivljene njenom vrlo dugom i jnegovanom kosom, pa je odlučila da podijeli svoje tajne s njima.

kosa-foto-instagram-printscreen-1495730148-1194287

 
Sok od aloa vere

Isplati se ovu biljku imati kod kuće u tegli. Njen sok stimuliše rast kose i pomaže u njezi temena.

Isjecite nekoliko listova. Umasirajte sok u korijen kose laganim pokretima, kako biste poboljšali cirkulaciju i osigurali bolju apsorpciju. Ostavite sok na glavi bar dva sata, a možete i preko noći.

Maska od D-pantenola

Radi se o sintetičkom vitaminu B5 koji se na koži transformiše u pantotensku kiselinu koja normalizuje stanje epiderma (spoljnog sloja kože). Uz to, obnavlja folikul dlake i sprječava gubitak kose.

Operite kosu kao i obično. Nanesite pantenol u obliku pjene ili gela na korijen kose, a možete i na cijelu kosu, jer uklanja statički elektricitet.

Ispiranje kose hladnom vodom

Na kraju pranja kose glavu isperite hladnom vodom i neka vam to pređe u naviku, kaže Sushmita. Hladna voda zatvara pore i podstiče cirkulaciju što vodi bržem rastu kose. Uz to, kosa će biti puno sjajnija.

Proteinska maska

Uzmite dva jajeta koja su stajala na sobnoj temperaturi. Odvojite bjelanca od žumanca. Bjelanca dobro umutite i nanesite na korijen kose. Za dodatno dejstvo obmotajte kosu providnom folijom, a onda toplim peškirom.

Maska od jaja i konjaka

Jaja su puna bjelančevina dok konjak sadrži tanine koji pomažu da kosa bude punija i podstiču njen rast.

Uzmite dva jajeta i čašu konjaka. Dobro umutite sve sastojke, pa nenestite na korijen kose. Možete dodati i maslinovo ulje ako želite nanijeti masku na cijelu dužinu kose – to će joj dati mekoću.

Eterična ulja

Ulja jojobe, badema, lavande, ruzmarina imaju blagotvorno dejstvo na folikule dlaka, jer im pružaju veliki broj vitamina i ostalih korisnih sastojaka.

Pomiješajte ova ulja ili ih dodajte u maslinovo ili kokosovo ulje. Mješavinu nanesite na korijen kose i ostavite dva do tri sata. Operite kosu klasičnim šamponom dva puta.

Ne propustite