PUTIN I TRUMP O SIRIJI: Telefonski razgovor o rješavanju problema na Bliskom istoku

Svijet
PUTIN I TRUMP O SIRIJI: Telefonski razgovor o rješavanju problema na Bliskom istoku
.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarat će danas telefonom sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom i pojedinim bliskoistočnim liderima, objavio je Kremlj na svom sajtu.

Putin je rekao da su za danas planirane konsultacije sa američkim predsjednikom Donaladom Trumpom, a potom i sa liderima bliskoistočng regiona, prenio je TASS.

Predsjednik Rusije je ponovio da će se sutra sastati sa predsjednicima Turske i Irana Redžepom Tajiipom Erdoganom i Hasanom Rohanijem u Sočiju.

- Osim imenovanih partnera, kao što znate, mi aktivno radimo i sa drugim zemljama: Irakom, SAD, Egiptom, Saudijskom Arabijom i Jordanom. Stalno smo u kontaktu sa ovim partnerima - rekao je Putin.

U međuvremenu, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da će u narednih nekoliko dana nastaviti kontakte sa liderima Stejt departmanta sa kojima će razgovarati o situaciji u Siriji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ugostio je u Sočiju sirijskog kolegu Bašara al Asada, a dvojica lidera su se saglasili da fokus sirijskog sukoba prelazi sa vojnih operacija u potragu za političkim rješenjem.

Kako Reuters prenosi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Asadova poseta trajala četiri sata.

Putin je, kako je danas objavljeno, rekao sirijskom predsjedniku da je želeo sa njim da se sastane prije sastanka u Sočiju koji bi trebalo da bude održan sutra sa liderima Turske i Irana, prenosi Tanjug. 

 

 

Ne propustite