VELIKA AKCIJA POLCIJE: Uhapšene 93 osobe

Region
VELIKA AKCIJA POLCIJE: Uhapšene 93 osobe
.

U Srbiji su tijekom protekle noći i danas u više odvojenih policijskih akcija uhićene 93 osobe, a protiv još 38 osoba pokrenut je kazneni postupak zbog organiziranog kriminala i korupcije, javljaju srbijanski mediji.

Akcija je provedena na području Beograda, Novog Sada, Subotice, Pančeva, Kikinde, Jagodine, Zaječara, Kraljeva, Kruševca, Niša, Leskovca i Vranje, a među uhićenima je i šest policijskih službenika, od kojih dvojica šefova u policijskim postajama Bač i Kanjiža, u Vojvodini.

Zatim bivši rukovodilac općine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu.

Među uhićenima su, prema izvješćima beogrdskih elektroničkih medija, direktor HIP Azotara u Pančevu i nekoliko njegovih suradnika, te odgovorne osobe iz uprave elektrodistribucije u Nišu.

Uhićeni se, među ostalim, terete za korupciju i kriminal u gospodarstvu - od porezne utaje do primanja i davanja mita ili zlouporabe službenog položaja i pronevjere.

Uhićeno je 37 osoba osumnjičenih zbog postojanja osnova sumnje da su od 2009. do studenog 2017. počinile više kaznenih djela i oštetile proračune Srbije i Vojvodine, te više lokalnih samouprava, poduzeća i privatnih osoba u iznosu od 8.350.106 eura.

U borbi protiv općeg kriminala, krijumčarenja narkotika uhićeno je 56 osoba, a zaplijenjeno je 3,3 kilograma marihuane, heroin, kokain, tablete amfetamina i ekstazija, oprema za mjerenje i pakiranje droge i oružje.

Od osumnjičenih je, uz ostalo, oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba s alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

Podsjetimo da je srbijanski predsjednik i čelnik Srpske napredne strane (SNS) Aleksandar Vučić u subotu na sjednici središnjeg odbora te stranke najavio kako će do kraja godine biti provedena akcija uhićenja zbog korupcije i kriminala.

(Fena) 

 

Ne propustite