MISTERIOZNA OLUPINA NA PLAŽI: Mislili su kako se radi o običnom brodu, a onda su otkrili pravu istinu

Kiosk
MISTERIOZNA OLUPINA NA PLAŽI: Mislili su kako se radi o običnom brodu, a onda su otkrili pravu istinu
.

Dokumentarc na Science Channelu pod nazivom What on Earth u novoj epizodi istražuje oluponu broda koja je prošle godine pronađena na obali Kalifornije. 

Teretno-putnički brod Ljubov Orlova težak 4250 tona, sagrađen 1976. za sovjetskog naručitelja u kraljevičkome brodogradilištu bio je napušten u jednoj kanadskoj luci jer su vlasnici dugovali posadi. Vlasti u Newfoundlandu pokušale su ga prodati u staro željezo Dominikanskoj Republici, međutim, u oluji je vez pukao, a otada brod izgubljeno pluta sjevernim Atlantikom.

Kanadske vlasti objavile su kako je brod u međunarodnim vodama i kako više nije prijetnja sigurnosti kanadskih naftnih instalacija ni njihovih zaposlenika, a ni okolišu.

Stručnjaci kažu da su brod preuzele horde 'štakora kanibala' koji preživljavaju međusobno se proždirući.

Avanturisti koji žele zaraditi na prodaji 800.000 dolara vrijedne olupine ne vjeruju da je brod potonuo jer je nekoliko puta uhvaćen signal s broda.

Detaljna istraga u sklopu dokumentarca otkrila je kako je brod pronađen na obali Kalifornije napravljen od betona, a ne metala, a stručnjaci misle kako se radi o naftnom tankeru kojeg je 1930-ih otela mafija, odvezla u međunarodne vode gdje je radio kao plutajuća kockarnica, bordel i noćni klub.

Utvrdili su  kako je zapravo riječ o S.S. Monte Carlo tankeru koji je potonuo prije gotovo 80 godina, a koji je ponovno u februaru 2016. plima digla na površinu.

 

Ne propustite