Pomiješajte med i aspirin i nanesite na lice: Već nakon tri sata VAŠA KOŽA ĆE BITI NEPREPOZNATLJIVA!

Moda i ljepota
Pomiješajte med i aspirin i nanesite na lice: Već nakon tri sata VAŠA KOŽA ĆE BITI NEPREPOZNATLJIVA!
.

Jeste li znali da običan aspirin može biti odličan kozmetički preparat.

Ukoliko nemate alergiju na aspirin, pomoću njega možete od najproblematičnije kože imati lijepu, čistu i zdravu kožu.

Aspirin posjeduje acetilsalicilnu kiselinu koja ima široku primjenu u kozmetici. Između ostalog, savršeno čisti kožu, smanjuje lučenje lojnih žlijezda, sužava pore na licu, spriječava urastanje dlačica. smanjuje upalne procese na licu, spriječava stvaranje akni i bubuljica.
 
Redovno čišćenje lica aspirinom smanjuje crvenilo i različite upalne nadražaje, dovodi do postupnog nestanka akni, poboljšava se ten i elastičnost kože!

aspirin-maska

Maske s aspirinom ne preporučuju se: trudnicama, dojiljama, osobama sklonim alergijama (i na aspirin), ako na licu postoje otvorene rane i posjekotine.
 
Prije nego što isprobate djelovanje piling maske s aspirinom na licu, testirajte je na unutrašnjoj strani nadlaktice. Ako tokom dana nije došlo do negativne reakcije, možete je slobodno primjeniti na licu.

Piling maska s aspirinom
 
Sastojci: 1-2 tablete aspirina (andola), malo vode, kašičica meda
 
Priprema: Zdrobite aspirin, stavite prah u staklenu činiju. Dodajte nekoliko kapi vode, promješajte. Dodajte kašičicu meda i sve ponovo dobro promješajte.
 
Primjena: Nanesite masku na očišćeno lice i držite je desetak minuta. Malo masirajte kao kada radite piling. Isperite. Ne nanositi masku na područje oko očiju, gdje je koža vrlo nježna. Na početku tretmana masku koristiti 2-3 puta nedjeljno, kod problematične kože. Poslije će biti dovoljno jednom nedeljno. Nakon desetak dana uvidjećete fantastične rezultate: koža lica će biti obnovljena, a ten ujednačen. Upale će nestati, a pore će biti očišćene.
 
Varijacija aspirin maske za suhu i normalnu kožu:

Pomiješajte 2-3 usitnjene tablete aspirina s 1 kašikom jogurta, kefira ili pavlake. Dobijenu smjesu nanesite na kožu lica i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite toplom vodom. Nakon ovog postupka male upale nestaće nakon prvog tretmana. Prednost ove maske je u tome što možete da je nanosite svaki drugi dan.
 
Efekti: Maske za lice s aspirinom kao i maske s algama smatraju se profesionalnim maskama koje kozmetičari često preporučuju za čišćenje kože lica. Efekt maske s aspirinom ne vidi se odmah, već 3-4 sata nakon nanošenja. Budite strpljive i redovno ih koristite i vaša koža će vas nagraditi čistoćom i zdravim sjajem!

 

(Novi.ba/Stil.kurir.rs)
 

Ne propustite