SVAKI MJESEC TO RADITE: 6 stvari na koje bespotrebno trošite velike sume novca!

Praktična žena
SVAKI MJESEC TO RADITE: 6 stvari na koje bespotrebno trošite velike sume novca!
.

Svi si volimo i trebamo priuštiti mala zadovoljstva, ali i s njima trebamo imati nekakvu mjeru

Novac je tu da se troši, inače ne bi ni postojao, zar ne? S njim nećemo otići u grob pa nam ne treba biti žao ako si nešto priuštimo za što mislimo da je u današnje vrijeme čisti luksuz. No, s vremena na vrijeme dođu pojave se nepredviđeni troškovi, a tada je dobro imati napunjenu kasicu prasicu, što se rijetko dešava.
Sigurno se pitaš od čega štedjeti ako ti sav novac ode na tekuće troškove? Stvar je u tome da se štedi dok se ima, a ne kad se više nema. Ono što želimo reći jest da svakodnevno rasipamo novac na razne stvari, a onda kukamo ako nam je račun prazan.
Naravno da se ne trebamo odreći onoga što nas veseli, ali nekada treba stati na loptu i potražiti alternativu. Evo na što nam svakog dana nepotrebno odlaze kune i kune:

1. Kafe u kafićima
Za ništa ne bismo mijenjali podnevnu kavu u vrijeme pauze, ali desetak kuna svakog dana i za mjesec dana se nakupi popriličan iznos. Ako na poslu imaš kuhinju ili kuhalo, skuhaj kavu i ponesite je van u park. Ili, ako se već ne možeš odreći te podnevne kave, skrati malo s popodnevnim kavama nakon posla. Umjesto da sjediš u kafiću, napravi je kod kuće i pozovi društvo.

2. Ručak na poslu

Prosječna cijena ručka na poslu iznosi oko 30 kuna. Osim ako ne zarađuješ prilično veliku plaću, ovo zadovoljstvo može te uskratiti za ogroman iznos. Ručak za sljedeći dan možeš napraviti večer prije kod kuće ili ujutro prije posla, a puno ćeš uštedjeti.

3. Teretana
Plaćanje jesečne članarine za teretanu dobor je jedino ako redovito treniraš. U suprotnom bacaš novac u vjetar i vjerojatno si toga svjesna. Ali eto, to je tvoj novac.

4. Nove krpice i hrpa kozmetike

Uopće ne treba posebno napominjati da svaka žena voli nove stvari poput odjeće, kozmetike i sitnica, ali konstantno trošenje novca samo zato da nešto kupiš je zbilja nepotrebno. Radije uloži nešto veći iznos u kvalitetan kaput ili čizme nego u nekoliko jeftinijih, nekvalitetnih proizvoda.ž

5. Račun za mobitel
Ne bi vjerovala koliko ljudi preplaćuje račun za mobitel samo zato jer ne prate koliko stvarno potroše na poruke, pozive i internet pa izaberu potpuno krivu tarifu. Ako si i ti jedna od njih, daj si truda i prouči pakete mobilnih operatera kako bi konačno plaćala onoliko koliko ti stvarno treba.

 
6. Prevoz
 
Imati auto, koristiti ga svakodnevno i održavati je jedna investicija koja zahteva poseban budžet i ako još uvek niste spremne izdvojiti određeni novac, bolje je da kupovinu auta još malo odložite. Isto tako, taksi kao najbrža alternativa, takođe nije najbolje rešenje. Ta vrsta prevoza će vas zapravo najviše koštati, a nećete imati nikakve druge koristi osim što ćete skratiti put. Iako se javni prevoz nameće kao najjeftinija moguća varijanta, nismo srećni ni ako stalno moramo koristiti njegove usluge. Najbolja varijanta je kombinovanje, a ako je lepo vreme, iskoristite priliku da što više šetate. 
 
Novi.ba/Cosmopolitan

Ne propustite