Husari s kokosom, višnjom i bijelom čokoladom

Objavljeno:18.11.2017 - 22:35
A A A Times Arial

Recept za Husari s kokosom, višnjom i bijelom čokoladom.

1 vanil šećer
100 g šećera
2 žumanceta
na vrh noža soli
100 g kokosa
200 g brašna
200 g margarina
na vrh noža soli
Punjenje:
po potrebi višnje
po potrebi seckana bijela čokolada
Za premazivanje:
70 g bijele čokolade
1,5 kašika ulja
Za posipanje:
50 g kokosa
Za ganache krem:
50 g čokolade
25 ml slatke pavlake
Priprema

U posudu za mješenje staviti brašno, kokos, šećer, žumanca, vanil šećer, margarin i sve dobro sa rukama rastresti u mrvičastu masu. Zatim početi mjesiti tjesto. Oblikovatu kuglu, ostaviti u frižider na pola sata. Od kugle napraviti valjak oko 40 cm dužine i opet u frižider na pola sata. Sjeći komade od 30 g, oblikovati kuglice i slagati u pleh. U svaku kuglicu napraviti rupu vrhom varjače i staviti po jednu višnju u koju se stavi komadić bijele čokolade. Peći na 180C da ostanu svijetle.

Na pari rastopiti belu čokoladu s uljem, malo prohladiti i svakom kolačiću premazati bocne strane i gornju površinu i odmah posuti kokosom. Višak istresti. Ostaviti na hladnom mjestu.

Za ganache otopiti slatku pavlaku sa čokoladom i paziti da ne provri. Ohladiti, malo umutiti, napuniti kesu sa dodatkom za ukrašavanje i istisnuti malo u sredinu kolačića.

Savjet:
Od ove mjere ja sam dobila 21 komada.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
zatvori
VIDEO PREPORUKA