Sedmicu dana je SVAKOG JUTRA za doručak jela 3 jaja: Evo ŠTA JOJ SE DESILO

Zanimljivosti
Sedmicu dana je SVAKOG JUTRA za doručak jela 3 jaja: Evo ŠTA JOJ SE DESILO
.

Uvijek sam voljela da jedem jaja - ukusna su i lako zasite, ali nikada ih nisam smatrala dobrim doručkom za posao, i to zato jer se "dugo spremaju". Sada sam riješila da cijele nedjelje za doručak jedem tri jaja i vidim šta će se desiti.

Svakog jutra za doručak jedem jajaž

SVAKOG JUTRA ZA DORUČAK JEDEM JAJA 

Ja sam onaj tip osobe koji uvijek nosi ručak i doručak na posao. Obično je to neka voćka koju samo pokupim usput na vratima. Ali iako je to najzgodnije što se tiče transporta i vremena, ipak postoji jedan problem - do 10 već umirem od gladi. I zato sam riješila da dam šansu jajima.

Zašto baš jaja? Prvo, jedno jaje ima oko 7 grama proteina, žumance je puno omega3 kiselina i vitamina D, E i B12, ali i selena. I iako zahtjevaju više truda od uzimanja banane iz činije, opet ih je lako spremiti i transportovati.

BRZO SAM NAUČILA DA BUDEM KREATIVNA

Sve brzo dosadi, tako i obična,dosadna jaja svakog jutra. Zato sam spremala kajgane u koje sam dodavala povrće, nekada bih dodala avokado, nekada bih spremila kuhana jaja i dodala i malo voća. I svaki put je bilo ukusno.


NEMA IZGOVORA DA NE SPREMITE JAJA

Zaista nema, a evo kako znam. Drugog dana mog eksperimenta, već sam bila na vratima kada sam se sjetila da nisam spremila jaja. Okrenula sam se, uključila ringlu, zagrejala puter u tiganju i ubacila unutra tri jaja - mješala sam ih direktno u tiganju, bez mlijeka, bez povrća. Trebalo mi je ravno četiri minuta, koliko mi treba i za instant ovsenu kašu, samo što sam od ovoga bila sita cijelog jutra.

MOGLA SAM DA PRESKOČIM GRICKALICE PRIJE RUČKA

Ranije sam za doručak jela bananu ili jabuku i već za dva sata umirala od gladi. Od kada sam uvela jaja, jela sam najmanje 21 gram proteina svakog jutra, pa sam bila potpuno sita do pola 12 ili 12. Samim tim, bila sam i efikasnija na poslu jer nisam razmišljala o tome šta bih mogla da gricnem i gdje to da nabavim.

BILO JE OPUŠTAJUĆE

Možda mislite da je isti doručak svakog jutra živa dosada, ali meni nije bio. Kao što sam već rekla, našla sam način da ih učinim zanimljivijima, a značilo mi je to što tačno znam koliko mi vremena treba da pripremim doručak, i još važnije - tačno znam kada ću da ogladnim. I zbog toga sam riješila da ovu naviku od svega nedjelju dana znatno produžim jer mi savršeno odgovara.

(rodalesorganiclife.com)

Ne propustite