Brzi quiche od dimljenog lososa i kopra

Praktična žena
Brzi quiche od dimljenog lososa i kopra
.

Skratite si vrijeme pripreme pa upotrijebite lisnato umjesto prhkog tijesta, a umjesto sjeckanja povrća, sjajne okuse prizovite dimljenim lososom...
Lagani quiche od dimljenog lososa idealan je za brzinski ručak ili genijalno predjelo.

Poslužite ga prije raskošnog glavnog jela, a želite li da izgleda efektnije, dodatno ga ukrasite svježim koprom.

Kombinaciji možete dodati i zeleno lisnato povrće poput špinata ili blitve.

Ovu jednostavnu pitu možete poslužiti i samu ili uz sezonsku salatu, no za koju god opciju se odlučite, jelo će vas definitivno oduševiti.

Potrebno vam je:

1 pakiranje lisnatog tijesta
4 jaja
250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
150 g dimljenog lososa
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica kopra
1 glavica luka
Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Kalup obložite lisnatim tijestom, a na dnu vilicom napravite rupice.
Prekrijte folijom i dodajte suhi grah ili žitaricu po izboru kako biste najprije ispekli tijesto na slijepo.
Pecite oko 15 minuta.
Za to vrijeme u posudi pomiješajte jaja, slatko ili vrhnje za kuhanje, dodajte sol i papar.
Kada je tijesto pečeno, dobivenu smjesu prebacite u kalup, pa dodajte komadiće dimljenog lososa.
Luk kratko popirjajte pa dodajte i njega, a zatim i kopar.
Kiselo vrhnje pomiješajte s malo soli i papra pa ga žličicom rasporedite po dijelovima pite.
Pecite oko pola sata.
Prije rezanja, dopustite da se pita odmori oko desetak minuta. 
Dobar tek!

Ne propustite