Kako se zove čovjek koji živi u toplomjeru ?

E buraz
Kako se zove čovjek koji živi u toplomjeru ?
.

Fotografiju pogledajte na DNU članka.

PROČITAJTE:

Da li ste znali da plavi dio gumice nikada nije trebao da briše trag hemijske olovke? Evo za šta je zapravo trebao da bude korišten…

Skoro svaka osoba je bar jednom u životu imala ovakvu gumicu, živeći u ubjeđenju da plavi kraj predstavlja dio gumice koji briše tragove hemijske olovke.

Ali stvar je zapravo malo drugačija. Svako kada bi i pokušao da briše, ne bi baš najbolje uradio posao i papir bi se češće cijepao i pravio štetu, nego što bi se nešto obrisalo.

Plavi kraj je zapravo bio namijenjen za brisanje oznaka koje su napisane olovkom na debelim i teškim papirima. Mekani kraj roze ili narandžaste boje napravljen je za mekše papire, koje bi plavi dio pocijepao. Koristi se i za precizno brisanje svijetlih tragova na tamnim površinama.

Na klasičnom papiru, uklanjanje tragova hemijske može biti veoma teško i naporno. Plavi kraj gumice je veoma grub čak i za deblji i grublji oblik hartije.

Ok, većina nas je vjerovala da je plavi dio služio za brisanje onoga napisanog hemijskom olovkom, a narandžasti za brisanje onoga napisanog grafitnom olovkom i nakon ovog teksta mislite da smo konačno riješili misteriju koja nas prati od djetinjstva? Ali onda smo naišli na nešto novo što nas je dodatno zbunilo – zašto postoji zašiljeni dio na krajevima gumica, i čemu bijela traka u sredini?

 

23756014-387950578292919-1518213369-n

Ne propustite