BEOGRAĐANKA SE ZBOG LJUBAVI PRESELILA U VUKOVAR: Svašta su mi pričali o ovom gradu, ali sam se prijatno iznenadila!

Zanimljivosti
BEOGRAĐANKA SE ZBOG LJUBAVI PRESELILA U VUKOVAR: Svašta su mi pričali o ovom gradu, ali sam se prijatno iznenadila!
.

Na vukovarskom korzu, koji nosi naziv po Franji Tuđmanu, na kratkom potezu naišli smo na nekoliko zatvorenih lokala. Popularna šetnica Vukovaraca koja se nalazi u pješačkoj zoni djeluje poprilično otužno. Zatvoreni lokali, jedan kafić, dućan s odjećom, podružnice telekomunikacijskih tvrtki, banka i papirnica - to je sve što sadrži korzo.

Kafić je pun, što i ne čudi s obzirom na to da se nedaleko nalazi Gradsko poglavarstvo. U trgovini s odjećom nismo vidjeli nikoga od kupaca, ali smo zato vidjeli nekoliko mušterija u papirnici. Ušli smo i naletjeli na izrazito simpatičnu i nasmiješenu prodavačicu koja je rado porazgovarala s nama dok je istovremeno kopirala i printala mušterijama dokumente.

Prije pet godina doselila u Vukovar

Zove se Tatjana Grgetić i u Vukovar se doselila iz Beograda prije pet godina. Pitali smo je kako to da je život u jednoj metropoli zamijenila malim gradićem. "Zbog ljubavi", odgovara nam ona uz smiješak.

Njezin je suprug Vukovarac i ona je zbog njega doselila u ovaj grad, u kojemu je, kaže nam, jako sretna i zadovoljna.

"Vukovar je divan grad. Divni su ljudi. Prije pet godina sam doselila i, otkako sam došla ovdje, vidim koliko je grad napredovao. Puno toga se napravilo u zadnjih par godina. Centar je kompletno sređen, ima puno sadržaja u gradu. Ono što me veseli je da se uvelo dosta kulturnog sadržaja. Imamo Vukovarski filmski festival, tu je i gradski muzej pa Muzej vučedolske kulture. Lani je otvoren veliki olimpijski bazen za kojeg kažu da je najljepši u zemlji", rekla nam je Tatjana.

"Svašta su mi pričali o Vukovaru, ali ugodno sam se iznenadila"

Kako je njezin suprug vlasnik papirnice, tako i ona radi u njoj i sretna je.

"Jako sam zadovoljna. Svašta su mi pričali o Vukovaru, no kad sam došla živjeti ovdje, jako sam se ugodno iznenadila. Ljudi su zaista fini, dragi i kulturni. Žele bolje živjeti. Sviđa mi se život ovdje, bez obzira na to što neki pričali. U Vukovaru se nalazi jedan otočić Ada s restoranom i kafićem i tamo je jako lijepo. Na tom se otočiću ljeti znaju prikazivati i filmovi, što je posebno lijepa atmosfera.

Ono što je grad, čini mi se, dosta podiglo je kad se prije četiri godine otvorio trgovački centar s kinom. Uz to Vukovar ima i Veleučilište pa ima i dosta studenata. Ono što mogu zaključiti je da u tako malom gradu ima stvarno jako puno sadržaja", rekla nam je Tatjana Grgetić.

Pitali smo nedostaje li joj život u velikom gradu, na što je odmahnula rukom i rekla kako ovdje ima sve što treba i da nema razloga za nezadovoljstvo.

Ne propustite