ČUDO KINESKE MEDICINE: Žene, masirajte ovu tačku svaki dan i samo gledajte što će se dogoditi!

Praktična žena
ČUDO KINESKE MEDICINE: Žene, masirajte ovu tačku svaki dan i samo gledajte što će se dogoditi!
.

San Yin Jiao tačka predstavlja važno polje u kineskoj alternativnoj medicini, tačnije u akupunkturi. Ona se nalazi na unutarnjem dijelu nogu između koljena i gležnja.

Žene su općenito sklonije stresu, hroničnom umoru i neispavanosti, tako da je masaža ove tačke posebno korisna za njih. Pogoduje zdravlju i ljepšem izgledu.

Prednosti masaže:

1. Elastičnost kože: Ova masaža potiče slezenu koja može poboljšati elastičnost i zdravlje kože.

2. Hormonalni balans: Masaža San Yin Jiao tačke riješiti će hormonalne probleme i pomoći da povratite senzualnost.

3. Stabiliziranje gastrointestinalnog trakta: Ovim načinom možete se riješiti nadutosti i probavnih problema.

4. Aktivacija jajnika i maternice: Ova metoda potiče funkciju jajnika i maternice, tako da je osobito korisna za žene koje pokušavaju zatrudnjeti.

5. Regulacija menstruacijskog ciklusa: Masiranje San Yin tačke može ustaliti mjesečnicu kod žena i olakšati menstrualne bolove.

San Yin Jiao masaža – postupak:

Prije svega, morate pronaći tu tačku. Tačan položaj tačke je neophodan kako bi znali odakle biste trebali početi s masažom. Stavite 4 prsta iznad gležnja, na unutarnjem dijelu nogu. Tačka bi trebala biti tamo gdje vam se nalazi kažiprst, piše Atma.

slika2

Nakon lociranja tačke jako pritisnite područje i započnite masažu. Možete masirati obje noge u isto vrijeme. Trebali bi masirati ovu tačku 10 minuta u bilo koje doba dana, iako se preporuča da to radite navečer. Redovito ponavljajte masažu kako bi postigli najbolje rezultate. A vjerujte, oni će vas ugodno iznenaditi!

Ne propustite