HOTEL ZA PAMĆENJE: Da li biste vi spavali na ovakvom mjestu?

Arhitektura i dizajn
HOTEL ZA PAMĆENJE: Da li biste vi spavali na ovakvom mjestu?
.

U hotelu ‘Attrap’Rêves’ noć možete provesti na drugačiji i zanimljiviji način. Oni koji vole jedinstveno hotelsko iskustvo uživat će u njegovoj ponudi.

Naime, osnovni namještaj sobe smješten je unutar plastičnog balona gdje vam ništa neće blokirati pogled na prirodu. Ekološki prihvatljive sobe trenutno postoje na dvije lokacije; u blizini mjesta u Francuskoj, Allauch i Puget Ville, a smještene su na maloj udaljenosti od glavne zgrade hotela u kojoj se nalazi restoran, jacuzzi na otvorenom, teleskopi na iznajmljivanje i druge stvari potrebne za ugodan boravak.

Svaki balončić dugačak je 4 metra, s visinom od 3 metra. Tiha pumpa cijelo vrijeme radi kako bi ostao savršeno naduvan istovremeno reciklirajući vazduh iznutra. Proziran prostor dolazi opremljen king size krevetom, noćnim ormarićima, svjetiljkama za čitanje i malim setom stola sa stolcima, a sve su sobe uređene u drugačijem stilu. Boravak u sobi za vrijeme ljetnih mjeseci idealan je za posmatranje zvijezda ili za jednostavno uživanje u miru i tišini prirode.

5-1

5-2

5-3

5-4

5

Ne propustite