PRLJAVE TAJNE UGOSTITELJSTVA: Ovu stvar u restoranu NE DIRAJTE ni po koju cijenu!

Kiosk
PRLJAVE TAJNE UGOSTITELJSTVA: Ovu stvar u restoranu NE DIRAJTE ni po koju cijenu!
.

Mnogi ne slute da se dve najprljavije stvari nalaze upravo na stolu. Kada sljedeći put poželite da posolite ili pobiberite jelo, dobro razmislite.

Rezultati istraživanja sajta ,,Consumer Safety," pokazali su da se na prvom mjestu po količini prljavštine u ugostiteljskim objektima nalazi jelovnik, koji u prosjeku sadrži oko 185.000 bakterija, što je oko 100 puta više od broja koji sadrži daska za WC šolju.

Drugo mjesto pripalo je posudi za biber ili so (11.600 bakterija), koju osoblje često ni ne čisti, ili je samo prebriše kako bi izgledala čisto, ali bakterije i dalje ostaju na njoj.

Isto važi za sve posude koje sadrže šećer, ulje i sirće, odnosno sve ono što prelazi iz ruke u ruku.

sol

Zanimljiv je podatak da roditelji najčešće zabavljaju svoju djecu posudama za so i biber, pa su na njima osim bakterija, pronađeni i tragovi pljuvačke, hrane i svega ostalog što se nađe na (prljavim) prstima mališana.

Određena količina fekalnih bakterija takođe je pronađena na kriškama limuna i kockama leda.

Zvuči pomalo zastrašujuće, zar ne?

Ne propustite