OTJERAT ĆETE NESREĆU I SIROMAŠTVO: Ove začine i biljke unesite u kuću

Kiosk
OTJERAT ĆETE NESREĆU I SIROMAŠTVO: Ove začine i biljke unesite u kuću
.

Brojni začini i biljke imaju  i jednu drugu namjenu, osim te da daju bolji ukus jelima. 

Pogledajte u nastavku o kojim začinima je radi.

Bosiljak za bogatstvo i prosperitet

Ukoliko niste baš pri novcu, probajte sa malo bosiljka. Naravno, konzumiranje bosiljka vas neće baš obogatiti, ali moglo bi da vam pomogne da preispitate sebe šta je za vas zaista “blago”. Pokušajte bosiljak da konzumirate tokom jutarnje užine za uspješniji ostatak dana.

Ruže za ljubav i prijateljstvo

Kao što znate ruže su simbol ljubavi i prijateljstva, pa zašto da ih ne iskoristimo kako bismo poboljšali odnose oko sebe? Ruže će učiniti čudo za romantiku, ljubav, prijateljstvo i porodične odnose. A također se mogu koriste i kao začin u hrani, a od njih možete da napravite i piling ili tonik za tijelo.

Ruzmarin za iscjeljenje

Ako ste povrijeđeni emocionalno, ruzmarin će vam pomoći da se umire i izlječe nevidljive rane. Vjeruje se da će ruzmarin smiriti trenutna osjećanja, ali i da će vam pomoći da inače emotivno postanete jača osoba.

bijeli-luk

Bijeli luk za zaštitu

Bijeli luk eliminiše sve vrste neugodnosti. On ima brojne zdravstvene prednosti, ali to je takođe povezan s odbranom od zlih stvari, pa će vaš dom biti duhovno zaštićen.

Majčina dušica za znanje

Prema nekim vjerovanjima, majčina dušica povezana je sa znanjem i razumijevanjem. Ako je budete koristili, možda će vam pomoći da bolje shvatite neke veze i odnose u svom životu.

Karanfilić za privlačnost

Ovdje nije riječ samo o se*sualnoj privlačnosti. On će vam pomoći da shvatite šta vam je zaista potrebno i kako da do toga dođete. Osim kao začin za jelo, možete ga dodati u kupku.

Nana za jasno razmišljanje

Ukoliko prolazite kroz težak period u kojem morate da donesete neke važne životne odluke, pokušajte da sjednete te uz šoljicu čaja od nane očistite svoje misli. Kao dodatni bonus, ona ima pregršt zdravstvenih koristi.

Lavanda za ljepotu

Ponekad, svijet zaista izgleda kao ružno mjesto te moramo ponovo da pronađemo životnu ljepotu. Lavanda je jako umirujući cvijet koji može da vam pomogne da se opustite i pogledate svijet oko sebe drugačijim očima. Ona može da pomogne i da pronađete ljepotu u sebi. Koristite proizvode za kupku na bazi lavande.

Žalfija za čišćenje

U raznim kulturama žalfiju smatraju dobrom za pročišćavanje kuće od negativnosti ili uticaja štetnih misli.

cimet

Cimet za sreću

Ako tražite malo sreće, onda treba da dodate cimet u šoljicu čaja ili u omiljeni dezert.

Kao i bosiljak, cimet povezuju sa blagostanjem i vjeruje se da on stimuliše intuiciju koja može pomoći da u svoj život unesete sreću te da izbjegnete loše stvari.

 

Ne propustite