ODMAH JE NABAVITE: Ova biljka donosi novac u vaš dom!

Sve za dom
ODMAH JE NABAVITE: Ova biljka donosi novac u vaš dom!
.

Ukoliko vjerujete u predanja starih naroda, ova biljka će vam biti od koristi… Naime, azijski narodi veliku pažnju pridaju prirodi i plodovima koje ona nudi. Potpuna harmonija sa prirodom je način života, koju oni u potpunosti poštuju i njeguju.

Postoji biljka, za koju se vjeruje da donosi sreću i novac u vaš dom, ukoliko je sa pažnjom njegujete i čuvate. U suštini, nema razloga da ne probate, jer se ovakvo vjerovanje već generacijama prenosi u azijskim vjerovanjima i blisko je povezano sa Feng Šui naukom.

Ovakve biljke, u praksi privlače pozitivne vibracije iz prirode i u dugom roku donose bogatstvo. U praksi poznata kao „drvo novca“ ili „biljka novca“, ona donosi značajna blagostanja vlasnicima i utiče na prisustvo harmonije u domu. Pored kuće, biljku možete slobodno donijeti i na posao, jer svojom veličinom neće smetati vašim dnevnim obavezama.

Kako postoje danas brojni Feng Šui učitelji koji zagovaraju tezu da gotovo svaka zelena, vibrantna biljka se može smatrati ‘biljkom novca’, to u praksi zapravo nije slučaj.

Prema učenju, prisustvo biljaka doprinosi ukupnom blagostanju, a zelena boja utiče na mirnoću vaše duše. Međutim, ovom prilikom ćemo pažnju posvetiti jednoj od najpopularnijih biljaka i za koju većina azijskih naroda vjeruje da može da im pomogne da riješe svoje finansijske probleme.

Jedna od najpoznatijih biljaka, koje po narodnom vjerovanju donose novac je krasula, biljka koja izvorno nosi ime Crassula ovate.

Njeno porijeklo su sutropske oblasti Južne Afrike, gdje je uspjela da opstane iako su uslovi bili nemogući. Postoji vjerovanje da je svoje popularno ime dobila po svojim listovima, koji podsjećaju na kovanicu novca. Svakako je jedna od najpopularnijih biljaka u domaćinstvu.

Krasula zapravo spada u sukulentne biljke (što znači da su njeni listovi „mesnati“ i da biljka u njima skladišti vodu duži vremenski period). Može dostići visinu do 3m, mada su takvi primjerci veoma rijetki, naročito u našim predjelima. Krasula cvjeta tokom zime, pa sve do proljeća, sitnim bijelim cvjetovima, koji su naročito lijepi za oko i doprinose ljepoti vašeg doma. Kao većina sukulenata, zahtjeva zimsko mirovanje (u periodu od oktobra do aprila), kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cijele zime, piše kutaknet.com

Drvo novca je vrlo praktično i zapravo ne zahtjeva preveliku brigu. Možete je čuvati u maloj saksiji, ukoliko imate manji stan, mada ako težite ka njenom ubrzanom razvoju, toplo vam preporučujemo da je čuvate u većim saksijama.

Ne propustite