Kako se pripremiti za rođenje djeteta? SAVJETI ZA MLADE MAJKE

Mame i bebe
Kako se pripremiti za rođenje djeteta? SAVJETI ZA MLADE MAJKE
.

Prvi krik novorođenčeta, prvi uzdah, prvi dodir malim ručkama, prvi privitak na prsima je nešto vrijedno življenja, zašto je vrijedno biti žena.

Vrijeme dolazi, a trudna žena ide na porodni dopust. Konačno, možete se opustiti malo od posla, stalnog buke i žurbe.Čekanje bebe ima priliku čitati zanimljivu knjigu, puno spavanja, pripremiti sve što vam je potrebno za bebu.

Dok čeka njezino prvenstvo, žena vrlo nejasno zamišlja ono što je čeka nakon rođenja djeteta. Pametne knjige, zanimljivi časopisi, sveznajući internet, imaju iskustvo majčinstva prijatelja, naravno, puno će reći, pa čak i daju mnogo korisnih savjeta. Ali stvarno shvatiti što znači biti majka, samo to možete osjetiti sami.
 priprema se za rođenje djeteta

Majčinstvo bolnica
Prvi krik novorođenčeta, prvi uzdah, prvi dodir malim ručkama, prvi privitak na prsima je nešto vrijedno življenja, zašto je vrijedno biti žena. Iskustvo boli, straha i iskustva brzo će nestati u prošlost i postati zanemarive u odnosu na vrijednost novog života.
Kada žena nakon rođenja malo vraća svoju snagu, ona je dovedena djetetu i, po želji, može je ostaviti u svojoj sobi.

A onda je sve zaboravljeno: i ono što je pročitano i ono što se čulo. Ostaje samo mali maleni bespomoćan čovjek kojemu se bojiš dotaknuti, niti što mijenjati ili oprati. Tko će pomoći u ovoj situaciji? Naravno, iskusno osoblje bolnice. Kako preletjeti dijete, kako se hraniti, kako ga staviti u krevet, kolostrum( dolazi prije pojave mlijeka), zašto pljune? Na sve to i još mnogo toga "kako i zašto" oni će odgovoriti, svi će pokazati i reći, a ne jednom. Nemojte se sramiti pitate nešto. Možete naučiti kako se previjati, a ne od prvog, a ne iz drugog, pa čak ni trećeg puta. Postupno sve postaje poznato, i čini se da nije tako teško nositi se s mrvicama.

Od kuće za rodilište
Na kraju je došao dugo očekivani dan pražnjenja. Mučice ruža, more čestitki, osmjesima i sretnim očima rođaka i prijatelja, svečani stol. Svatko želi pogledati dijete, držati ga u naručju i pomoći majci. Ali prolaze nekoliko sati, a novi roditelji ostaju sami sa svojim djetetom. A onda opet sve, kao i prvi put. Kao da nije bilo tih 5-6 dana u bolnici. Pranje, peglanje, kuhanje, čišćenje - sve to nije trebalo biti tamo.

Novorođene bebe trebaju posebnu njegu. Dijete se svakodnevno mora okupati u kuhanoj vodi, obraditi pupak, obrišiti uši i oči, očistiti čep. I onda postoji ta crijevna kolika! I, još ne oporavljajući svoju snagu nakon poroda, umorna, iscrpljena majka ide u stan s djetetom koje stalno plače u naručju do jutra ujutro. Tako se događa. Ne samo da novorođenčad mirno spava u svojim krevetićima, budući da se samo hrani ili mijenja pelene.

Korisni savjeti za mlade majke
Pripremite stvari unaprijed za novorođenče. Pelene, bluze, ryazhonki, klizači, ogrebotine, kape treba oprati i glačati na obje strane( to je osobito važno, sve dok beba konačno ne ozdravi pupak).

Pazite na predmete potrebne za brigu o bebi. Zelenka, prašak, sterilizirano biljno ulje, pamučne pupoljci i diskovi, termometri za mjerenje tjelesne temperature, zraka i vode.
Prije razmišljajte o tome kako će dijete plivati. Potrebno je kupiti kadu, pripremiti veliki lonac za kipuću vodu, odrediti mjesto, na primjer, u kupaonici ili u kuhinji.
Odlučite kako će lako biti šetnja. Pa, ako kuća ima lift, a kolica su tamo smještena. U suprotnom, trebate nekako prilagoditi, primjerice ostaviti invalidska kolica negdje na ulazu, ali to podrazumijeva određene rizike.
Prije toga razmotrite gdje se rublje osuši. Ako vrijeme rođenja djeteta nije bilo potrebno na toplim ljetnim danima, problem pelenskog sušenja može blokirati čak i problem pranja i glačanja. To vrijedi, prije svega, onim roditeljima koji su u korist novorođenih gaze pelene.

Ako je moguće, zamolite nekoga da vam pomogne u prvom danu nakon porođaja. Naravno, dobro je ako postoji mogućnost da mladi majke ne bi ostavili s djetetom najmanje tjedan ili dva nakon poroda. Uostalom, ona mora malo vratiti snagu, ojačati nakon teškog procesa rođenja djeteta. U ovom trenutku trebam pomoć mog supruga, djedova i baka.
Saznajte kako planirati svoj dan. Naravno, vrlo je teško planirati dan s novorođenim i bebom. No, tijekom vremena malo dijete razvija određeni raspored, vrijeme hranjenja i spavanje, pod kojim se već vrijedi prilagoditi. Tada će mlada majka moći pronaći malo vremena za sebe.

Nemojte se bojati teškoća koje, naravno, prate rođenje djeteta. Sve su se majke suočavale s njima, i svi su pronašli način da se to riješi. U svakom slučaju, komunikacija s djetetom pružit će ženi neizmjerno veću radost i sreću nego gnjavažu. S rođenjem bebe sami su odgovori na mnoga pitanja. Zašto živimo u ovom svijetu? Koliko nam roditelji vole? Koliko možemo voljeti sebe? Da biste vidjeli prvi osmijeh i prve korake djeteta, dugi niz godina podupirući malog čovjeka, s njim naučiti živjeti - to je sreća majčinstva.

Ne propustite