PRAVI POMOĆNIK U VAŠOJ KUĆI: 5 odličnih upotreba omekšivača koje vam ne bi pale na pamet

Praktična žena
PRAVI POMOĆNIK U VAŠOJ KUĆI: 5 odličnih upotreba omekšivača koje vam ne bi pale na pamet
.

Omekšivać za veš je odlično sredstvo koje može postazi vaš pravi pomoćnik u kući.

1. Osvježava prostor
Ne želite li novac trošiti na kupnju osvježivača zraka, možete ga napraviti sami – od omekšivača. Bočicu s raspršivačem napunite s vodom i omekšivačem kojeg najradije koristite u omjeru 1:3. Poprskajte tom mješavinom ugodna mirisa svoje zavjese, tepih i drugu tkaninu kojoj želite udahnuti ugodniji miris. Također, možete time osvježiti i unutrašnjost svoga automobila. 

2. Uklanja statički elektricitet 
Kako biste spriječili brzo nakupljanje prašine na vašem televizoru ili pak na drugim plastičnim površinama u stanu, nekoliko kapi nerazrijeđenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i pobrišite njome željeni predmet. Tako ćete spriječiti stvaranje statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i imat ćete čist i mirisan namještaj. 

3. Glatkim površinama daje savršeni sjaj
Želite li imati sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje savršeni sjaj, pomiješajte čašicu omekšivača sa četiri čašice vode i ulijte u bočicu s raspršivačem. Poprskajte tom tekućinom krpu za brisanje prašine i pobrišite njome staklene površine u stanu, tuš kabinu i druge čvrste i glatke površine te ih potom pobrišite suhom krpom. 

4. Olakšava skidanje starih tapeta
Pomoću omekšivača možete skinuti stare tapete sa zida. Napravite mješavinu od jednog do vrha punog čepa omekšivača i četiri šalice vode. Spužvom namočite tekućinu na tapetu i ostavite je 20-30 minuta te je potom s lakoćom uklonite sa zida. 

5. Omekšava kistove i četke za bojanje
Kistovi i četke za bojanje bit će puno mekši ako ih nakon upotrebe operete u vodi u koju ste nakapali tek nekoliko kapi omekšivača. Osušite ih potom i pospremite. Budite sigurni da kod sljedeće upotrebe više neće biti onako tvrdi i kruti.

Ne propustite