Recept uz koji ćete zauvijek zavoljeti poriluk

Kuharica
Recept uz koji ćete zauvijek zavoljeti poriluk
.

Jedinstvena namirnica na neubičajeni način kojim ćete se oduševiti

Osim što je kralj svih variva i dostojna zamjena luku u rižotima, dobro funkcionira samostalno u raznim jelima. Jedno od takvih je i pohani poriluk. Možda vam spremljen baš na ovaj način poriluk postane omiljena namirnica, piše gastro.hr.

Možete ga jesti toplog, a ne smeta ništa ako ga više napravite pa vam ostane i za sutra. Najbolje od svega je što ga možete blanširati u većim količinama i onda zamrznuti, (bilo samo blanširanog, bilo pripremljenog za pohanje) pa kad dođe vrijme pripreme samo ga izvadite iz zamrzivača i u vrelo ulje. 

Potrebno vam je

  • 6 komada poriluka
  • sol
  • 150 g brašna
  • 3 žlice piva
  • 1 jaje
  • 2 dl sezamovog ulja

Priprema

  1. Od brašna, 1 žlice ulja, jaja, piva i malo vode napravite tekuće tijesto i ostavite da odstoji neko vrijeme.
  2. Poriluku odrežite bijeli dio, prerežite ga po duljini na dvije jednake polovice i dobro operite. Zatim stavite poriluk kuhati u kipuću slanu vodu. Kad omekša, izvadite ga i pustite da se dobro ocijedi, pa ga umočite u pripremljeno tijesto i pržite na vrućem ulju.

Ne propustite