KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALI: NEVJEROVATNE STVARI koje mogu i najjeftiniji pametni telefoni

Tech
KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALI: NEVJEROVATNE STVARI koje mogu i najjeftiniji pametni telefoni
.

Pametni mobilni telefoni su u današnje vrijeme zamijenili mnoštvo drugih uređaja, i to svakom danom sve više i više njih. Stoga smo pripremili za vas još neke od novih opcija i aplikacija koje će vam pomoći da lakše prevaziđete mnoge svakodnevne situacije i poteškoće.

Čini se da će u skorijoj budućnosti mobilni telefoni biti sve što nam je uopšte i potrebno, zar ne?

1. Izmjerite razdaljinu

foto1

Sigurno vam se nekad dogodilo da morate da obavite neku sitnu popravku u kući, a da pri ruci nemate metar ili da zbog veličine ne možete izmeriti neki objekat. Aplikacije poput Ruler, Measure, SizeUp i sličnih mogu vam pomoći da očas posla rešite ovaj problem i izmjerite gotovo svaki objekat pomoću kamere svog telefona.

2. Testirajte baterije daljinskog upravljača

foto2

Ako niste raspoloženi da idete u prodavnicu po nove baterije, a niste sigurni da li stare i dalje rade, samo izvadite svoj telefon. Uzmite daljinski, uperite ga u kameru i pritisnite neko dugme. Ako vidite crvenkasto svjetlo sa vrha daljinskog kada pogledate u ekran telefona, to znači da infracrveno svjetlo radi kako treba i da je problem, u tom slučaju, u baterijama.

3. Upravljanje telefonom bez dodirivanja

foto3
U mnogim situacijama će vam upravljanje telefonom putem pokreta, odnosno, bez dodira biti od neprocjenjivog značaja. Možete promijeniti pjesmu ili odgovoriti na poziv bez brige priljavštini dok, recimo, čistite ili kuhate. Aplikacije poput Air Gesture, Wave i sličnih dostupne su za iOS i Android korisnike.

4. Vozite bezbjedno

foto4
Ako vozite noću i ne želite da skrećete pogled sa puta, aplikacije kao što je Hudway mogu vam pomoći u tome. Samo spustite telefon na komandnu tablu, podesite osvjetljenje i dobit ćete sve potrebne informacije, kao što su brzina i mapa. Samo se postarajte da je svjetlo na vašem telefonu dovoljno jako da jasno vidite projekciju.

5. Šaljite SMS poruke sa računara

fozo5

Da li i vas baterija telefona izda kad vam je najpotrebnija? Ne brinite, aplikacije poput MightyText i slične postaraće se da ne propustite nijednu poruku, i njima ćete moći da upravljate sa svg kompjutera ili tableta, a biće svakako sačuvane i na vašem telefonu.

6. Donosite bolje odluke

foto6

Sigurno vam se desilo da ne možete da se odlučite za idealan restoran za vaš sastanak ili donesete neku drugu svakodnevnu odluku. Kako biste uštedeli vrijeme i sebi olakšali izbor, tu su aplikacije poput Decision Crafting ili ChoiceMap. Samo unesite podatke i postite je da za vas napravi pametniji i bolji izbor.

7. Ostanite bezbjedni

foto7

Ako se često sami vraćate kući mračnim ulicama, postoje aplikacije koje vam mogu pomoći da izbjegnete opasnosti. One mogu ne samo da pošalju SOS poruku vašim kontaktima za hitne slučajeve već i da snime video i audio zapise, prati GPS signal i aktiviraju alarm ako ne stignete kući na vrijeme. Pored toga, mogu imati i opciju lažnog poziva ukoliko sastanak ne ide kako ste planirali.s

#8

foto8
Bez obzira na to da li video sa telefona želite da gledate na većem ekranu ili da baki pokažete fotografije s odmora, aplikacije kao što su Screen Stream, AllCast mogu vam to omogućiti. Možete čak i gledati svoj omiljene utakmice, i sve to bez kabla.

(fokuzz.com)

Ne propustite