Srušio se putnički avion u Rusiji, šest mrtvih

Svijet
Srušio se putnički avion u Rusiji, šest mrtvih
.

U padu malog putničkog aviona u Rusiji je, prema prvim izveštajima, poginulo šest ljudi, dok je jedno dijete preživjelo pad.

Avion je trebalo da sleti na lokalni aerodrom u mjestu Nelkan, više od 1000 kilometara od glavnog grada te istočne regije, Kabarovska. Sedam ljudi je bilo u avionu, uključujući i dva člana posade i četvorogodišnje dijete.

Avijacija je izgubila kontakt sa avionom na oko 2 kilometra od aerodroma. Vatrogasci i spasilačke službe su odmah došle na lice mjesta, a na sreću, avion se nije zapalio, iako je bio oštećen od pada, prenosi RT.

Pilot je promašio pistu za oko 1,5 do 2 kilometra i sleteo u šumu. Stručnjaci sada razmatraju tri moguća razloga ove nesreće, uključujući loše vremenske uslove, grešku pilota ili tehničke probleme.

Ruski prognozeri vremena tvde da vremenski uslovi ne bi trebalo da budu uzrok nesreće.

"Nije bilo snijega, vjetar je duvao 3-4 metra na sat, nije bilo magle i vidljivost je bila dobra", rekli su za RIA Novosti.

Medicinski helikopter je prevezao preživjelo dijete do bolnice u Kabarovsku na nekih 500 kilometara od sela gdje se utvrđuje stepen njegovih povreda, prenose Agencije.

 

Ne propustite