Devetnaest povrijeđenih u sinoćnjem požaru u zgradi na Alipašinom Polju

Bosna i Hercegovina
Devetnaest povrijeđenih u sinoćnjem požaru u zgradi na Alipašinom Polju
.

 Sinoć je u sarajevskom naselju Alipašino polje došlo do požara u stambenoj zgradi.

O cijelom slučaju se oglasila i sarajevska policija:

"Dana 14.11.2017.godine u 18,45 sati, obaviještena je IV PU da je došlo do poažara u ulici Ante Babića broj 5, u stanu na četvrtom spratu, vlasništvo M. R. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Na lice mjesta, pored policijskih službenika, pripadnika PVB, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, pripadnika Civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo, izašli su i radnici elektrodistribucije i KJKP Toplane.

Evakuisani su stanari navedenog ulaza. Tom prilikom je usljed udisanja ugljen - monoksida i zadobijenih opekotina povrijeđeno sedam građana, od toga troje djece, jedanaest policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo i jedan pripadnik PVB Kantona Sarajevo. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su tri osobe zadržane na daljem liječenju.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj obavljaju policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Ne propustite