Životna priča prve kćerke Amerike: Žena u koju se kune Donald Tramp!

Show
Životna priča prve kćerke Amerike: Žena u koju se kune Donald Tramp!
.

Ivanka Tramp je tokom kampanje svom ocu bila velika podrška i prema pisanju medija ‘tamo gde je Donald zabrljao sa radiklanim izjavama, ona je popravljala situaciju i osvajala simaptije američkih birača’. Dan prije inauguracije, preselila se sa svojom porodicom u Vašington, gde će živeti tokom Donaldovog predsjedničkog mandata...
 

Ivanka je rođena 30.oktobra 1981. godine na Menhetnu, u srcu Njujorka.

Roditelji su joj se razveli kada je imala nepunih deset godina. Ima dva rođena brata, starijeg Donalda Juniora i mlađeg Erika, kao i polusestru Tifani iz očevog braka sa Marlom Mejpl, i polubrata Barona kojeg je Donald dobio u braku sa Melanijom.

116665-ivanka-tramp-ff

U brojnim intervjuima, Ivanka je, pričajući o svom djetinjstvu, govorila da iako su ona i braća znali da su roditeljima najvažniji, njen otac nikada nije dozvolio da stvari uzimaju zdravo za gotovo.

Razvijao im je radne navike, učio da cijene novac, nije dopuštao da postanu bahata bogataška djeca.

-Kada sam imala samo šest godina, slao mi je projekte i fotografije zgrada i govorio da jedva čeka da počnem da radim sa njim – prisjeća se Ivanka svog odrastanja.

 

Kada je stasala za polazak u školu, upisali su je u "Chapin School" na Menhetnu, odakle je sa petnaest godina, prebačena u Volingfordski internat "Choate Rosemary Hall".

Vrijeme provedeno u internatu, nazivala je "zatvorskim danima", ali njen otac je za nju želio najbolje obrazovanje i o tome nije mogli biti diskusije.

Nakon internata, otišla je na studije u Džordžtaun, odakle je prešla na Univerzitet Pensilvanija. Diplomirani ekonomista je postala 2004. godine.

Još tokom školskih dana, bavila se i manekenstvom, a prvi put se 1997. godine pojavila na naslovnici tinejdžerskog časopisa "Seventeen". Potom je bila na naslovnim stranama brojnih magazina kao što su "Harper’s Bazaar", "Forbes", "Avenue", "Top Choice Magazine"…

Tokom svoje manekenske karijere, radila je revije i modne kampanje za proslavljena svetska imena i brendove medju kojima su "Versace", "Tommy Hilfiger","Marc Bower", "Thierry Mugler".

132727-profimedia0312129541-ff

Kada je krajem 2007. godine udružila kreativnost i znanje sa kompanijom koja se bavi prodajom dijamanata "Dinamic Diamond Corp.", nastala je njena linija dijamantskog i zlatnog nakita.

 

Danas radi i kao modni dizajner – odeća, cipele i tašne sa njenim potpisom prodaju se širom Amerike. Iako njene modele amerikanke rado nose, često je modni poznavaoci prozivaju zbog navodnog kopiranja tuđih modela. Bila je i na meti kritika udruženja za zaštitu životinja, zbog korišćenja zečijeg krzna.

Ivanka kaže da je oduvek znala, kao i svi u porodici , da joj je "bavljenje nekretninama u krvi", pa je nakon koledža jedno vreme radila u kompaniji za upravljanje i razvoj nekretnina, a zatim se pridružila porodičnom biznisu, gde je do izbora obavljala funkciju potpredsjednika Tramp organizacije.

132725-profimedia0311753269-ff

Sadašnjeg supruga, pravnika Džereda Kušnera, srela je 2005.godine, kad je i započela njihovna ljubavna romansa. Poslije tri godine su se razišli, ali godinu dana kasnije pomirili i vjenčali. Zbog supruga, Ivanka je promijenila vjeru i prešla na judaizam. Par ima troje djece: kćerku Arabelu i sinove Džozefa i Teodora.

Svom ocu je bila velika podrška tokom predizborne kampanje, i prema pisanju medija "tamo gde je Donald zabrljao sa radiklanim izjavama, Ivanka je popravljala situaciju i osvajala simaptije američkih birača".

Dan prije inauguracije, preselila se sa svojom porodicom u Vašington, gdje će živjeti tokom Donaldovog predsjedničkog mandata.

S obzirom na status modne ikone, tokom i poslije inauguracije, njeni brojni fanovi na Instagramu, ali i kritički nastrojeni mediji pa čak i Trampovi ​​​​​​​protivnici, hvalili su njen stajling.

(Stil.kurir.rs)

Ne propustite