Kako učinkovito kamuflirati sijedu kosu?

Praktična žena
Kako učinkovito kamuflirati sijedu kosu?
.

Mali kućni trikovi vrlo su praktični i mogu vam uštedjeti koju marku…


Sijeda kosa znak je zrelosti, mudrosti i da morate posjetiti frizerski salon… Ako niste osoba koja je spremna svijetu pokazati svoje pramenove ili izrast u boji prirodne srebrne kose u punom sjaju i ponosno ih nositi, tada ih je potrebno kamuflirati što bolje - do sljedećeg bojanja kose.

Naravno, to najbolje polazi za rukom „plavušama“ kojima pomaže svijetla kosa, dok je „crnkama“ i „crvenokosim“ ženama najteže prekriti sjedine. No, zato postoje određeni trikovi za kamufliranje koji vam mogu odgoditi bojanje kose i do tri tjedna. Većinom se radi o vrlo jednostavnim i učinkovitim optičkim varkama. Evo što možete učiniti…

Dajte kosi volumen

Sijeda kosa najviše dolazi do izražaja kada je opuštena i beživotna. Davanjem prirodnog volumena kosi, sijedi izrast će se jednostavno optički smanjiti ili u potpunosti nestati.
U postizanju volumena mogu vam pomoći razni preparati za volumen, a najjednostavniji za primjenu jesu pjena za volumen, mineralni puder za volumen i lak za kosu za volumen. Također, pomoći će vam sušenje kose sušilom.

 

Izbjegavajte repiće

Prve sijede vlasi najčešće se javljaju na području sljepoočnica i od tog mjesta kao da se šire dalje po glavi. S obzirom da ih je na tom mjestu ima najviše, nikakvo sakupljanje i začešljavanje kose prema unatrag, u kojem mijenjate prirodan smjer rasta vlasi, nije poželjan, jer će sijeda kosa doći još više do izražaja. Kosu ostavite u prirodnom padu i neka vam zaokružuje lice.

 

Šampon u boji ili preljev za kosu

Jedna i druga solucija mogu biti učinkovite, ali vrlo kratko vrijeme – do sljedećeg pranja, jer će se sijeda kosa prva nazirati.

 

Neka vam kosa bude sjajna

Kosa bez sjaja, masna kosa i općenito prljava kosa kao da stavljaju sijedu kosu pod povećalo. Osim što upotreba pravog šampona i regeneratora mogu doprinijeti sjaju kose, postoje razni preparati za postizanje dodanog sjaja. Ako mislite da vam je potreban taj dodatni sjaj, upotrijebite ga.

Sušenje kose sušilom doprinosi sjaju kose. No, pazite da temperatura sušenja kose ne bude prevelika kako ne biste u kratkom roku uništili kosu.

 

Šišajte kosu na pravilan način

Ako imate sijedu kosu, a ne želite svakih tri tjedna do mjesec dana bojiti kosu, ne šišajte je na sasvim kratko. S kratkom kosom nemoguće je prekriti sijedi izrast osim ponovnim bojanjem kose.

Također, gušće ravne šiške ili malo duže u stranu ne samo da će vas pomladiti nego će vam dati još dodatni sloj kamuflaže sijede kose. Pravilno šišanje i stiliziranje frizure može vam pomoći oko problema sijedih i na kraju uštedjeti koju kunu.

(žena.hr)

Ne propustite