Trikovi sa zamrzivačem koje sigurno niste znali

Sve za dom
Trikovi sa zamrzivačem koje sigurno niste znali
.

Zamrzivač je neizostavan dio svake kuhinje, a njegova korisnost u našem domu je doista iznimna. Osim za hranu možete ga koristiti i za:

Otvaranje pisama

Jeste li se ikada našli u situaciji da ste zalijepili omotnicu i potom otkrili da ste zaboravili ključni detalj uključiti u njen sadržaj? Vaš vam zamrzivač može s tim pomoći! Stavite omotnicu u zamrzivač u plastičnoj vrećici na sat ili dva. Kada ju izvadite, odmah ju oprezno otvorite tupim nožem ili otvaračem za pisma. Zatim pustite omotnicu da se zagrije na sobnu temperaturu pa navlažite zonu s ljepilom te zatvorite ponovno pismo.

Produžite trajanje svijeća

Nove svijeće stavite u zamrzivač dan prije nego ćete ih upaliti. Hladni vosak sporije gori, a kod nekih svijeća niska temperatura spriječit će kapanje voska.

Očistite traperice

Ako se ne usudite svoje nove traperice staviti u perilicu za rublje od straha da će se smanjiti ili izblijediti, a nemaju velikih mrlja, možete to zaobići pomoću zamrzivača! Ako vašim trapericama treba malo osvježenja, složite ih i stavite u platnenu vrećicu te ostavite u zamrzivaču preko noći. Niske temperature ubit će bakterije koje mogu uzrokovati neugodne mirise pa će vaše traperice biti idući dan puno svježije.

Osvježite cipele

Isti princip vrijedi i za cipele! Stavite ih u vrećicu sa zatvaračem te ostavite u zamrzivaču preko noći. Niske temperature pomoći će eliminirati bakterije koje uzrokuju neugodne mirise.

Pojednostavite korištenje plastične folije

Plastična folija nekada nam doista zna zadavati glavobolje, pogotovo kada se počne lijepiti sama za sebe! Stavite foliju u zamrzivač na nekoliko minuta i to će smanjiti njenu ljepljivost te vam omogućiti lakše baratanje.

Rastegnite uske cipele

Vaš vam zamrzivač može pomoći rastegnuti preuske cipele! Postupak uključuje stavljanje vrećice s vodom u unutrašnjost cipela te stavljanje cipela u zamrzivač. Voda u vrećicama pretvorit će se u led, a postupak širenja leda lagano će širiti i cipele, prenosi Jutarnji.hr.

Uklanjanje žvakaće gume

Uklanjanje žvakaćih guma pomoću zamrzavanja dobro je poznata metoda koju smo svi barem jednom u životu upotrijebili, a vrijedi ne samo za tkaninu nego i za cipele! Sve što trebate učiniti je staviti čvrsti komad papira preko žvakaće gume na koju ste stali i staviti cijelu cipelu u zamrzivač na sat ili dva. Kada uklonite cipele iz zamrzivača papir bi se sa žvakaćom gumom trebao jednostavno odlijepiti.

 

Ne propustite