TRIKOVI NAŠIH BAKA SU I DALJE NAJUČINKOVITIJI: Znate li ove?

Sve za dom
TRIKOVI NAŠIH BAKA  SU I DALJE NAJUČINKOVITIJI: Znate li ove?
.

Neki su savjeti i trikovi starih ljudi zaista genijalni i koriste se generacijama. Ipak, mnogi su od njih, nažalost, zaboravljeni ili potisnuti suvremenima jer su navodno zastarjeli.

Produljenje vijeka cvijeću

Aspirin sprječava propadanje vode i štiti krizanteme, gladiole i ruže. Ubacite pola tablete u vodu i trajat će dvostruko dulje. Što se tiče narcisa, bolje je dodati prstohvat soli u vodu. Za dalije je najbolje kapnuti malo octa u vodu.

Uklanjanje mrlja s odjeće

Stavite sol na masnu mrlju i pričekajte. Sol će upiti većinu masnoće. Ako je mrlja velika, trebalo bi je biti lakše oprati nakon toga, a ako je mala, sol bi je trebala u potpunosti ukloniti.

Obnavljanje osušenog laka za nokte

Nekoliko kapi odstranjivača laka za nokte ne samo da će razrijediti lak, nego će on postati i sjajniji. Pazite da ne stavite previše jer će lak postati prevodenast.

Čišćenje zagorene tave

Možete očistiti masnu spaljenu površinu tave ili lonca bez posebnih deterdženata. Jednostavno dodajte nekoliko žlica soli u vodu i kuhajte u zagorenom posuđu 15-20 minuta.

Kuhanje jaja bez pucanja

Jednostavno u vodu u kojoj kuhate jaja dodajte soli. Sol neće utjecati na pucanje, ali će spriječiti curenje bjelanjka, ostavljajući prirodni okus kakav jest.

Ne propustite