Zbog paljenja kuće, Tomić osuđen na dvije godine zatvora

Bosna i Hercegovina
Zbog paljenja kuće, Tomić osuđen na dvije godine zatvora
.

Osnovni sud u Brčkom  osudio  je  Miroslava Tomića (27) za paljevinu jedne obiteljske  kuće u Dubravama, kod Brčkog na kaznu zatvora od dvije godine, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

 Tri mjeseca nakon otkrivanja, hapšenja i pritvaranja Tomića zbog sumnji da je izvršio paljevinu dvije kuće i izazvao opću opasnost u ovom mjestu,Tužiteljstvo Distrikta okončalo je istragu, te je  protiv njega podiglo optužnicu.

 Stavljeno mu je  na teret  da je 19. veljače ove godine podmetnuo požar  najprije u kući osobe s inicijalima M.M. (oko 2,30 sati),  a nešto kasnije (oko 4.30)  i u kući njegove tetke, u kojoj je ranije stanovao.

 Tomić je također optužen da je podmetanjem požara u jednoj od  tih  kuća ugrozio i ostale obližnje nastanjene objekte čime je izazvao opasnost po život ljudi i imovinu većeg  opsega, navodi se u optužnici. 

Ocjenjujući da su dokazani optužni navodi o izazivanju požara u kući M.M., Osnovni sud je optuženog Tomića, koji je nedavno izdržao kaznu za ubojstvo sugrađank, proglasio krivim  za kazneno djelo paljevine oslobodivši ga ostalih optužbi, stoji u priopćenju, prenosi Fena.

Ne propustite