PROBLEM KOJI IMAJU MNOGI: Pet mogućih razloga zašto ne možete zatrudnjeti i ŠTA NAPRAVITI

Praktična žena
PROBLEM KOJI IMAJU MNOGI: Pet mogućih razloga zašto ne možete zatrudnjeti i ŠTA NAPRAVITI
.

Za svaku priču koju čujete da je netko zatrudnio bez truda, ima još bar pet žena koje pokušavaju zatrudnjeti, ali ne mogu. Ovih pet promjena može vam pomoći da povećate šanse za trudnoću.

Nemojte previše vježbati - redovito vježbanje je važno za plodnost, ali ako se redovito dovodite do tačke iscrpljenosti - vrijeme je za usporavanje. To ne znači da morate prestati vježbati, samo pronađite ravnotežu između neaktivnost i previše vježbanja.

Izvješće objavljeno u februaru ove godine otkrilo je da prehrana s niskim unosom ugljikohidrata (manje od 45 posto dnevnog unosa kalorija) povećava plodnost, dovodeći horomone u ravnotežu.

Možda s dodatnom snagom četkate zube od kad ste čuli da loša oralna higijena loša za plodnost, kao i pretilost, no izgleda da sastojci u pasti za zube mogu naštetiti plodnost jer triclosan, antibakterijski agens, smanjuje rezervu jajnika.

Nemojte imati odnose samo za vrijeme ovulacije - mnogi parovi koji žele zatrudnjeti, imaju odnose samo oko ovulacije, ali to je loše za spermu. Najbolje je kad muškarac ejakulira svaka dva do tri dana i nema dugih 'praznina', piše rtl.hr.

Nedavna istraživanja pokazala su da, kako bi uspješno začeli, ne moraju samo žene paziti što jedu i piju već i muškarci. Sperma je vrlo osjetljiva na promjene u načinu života i potrebno je oko dva do tri mjeseca da se sazrije pa i muškarci moraju paziti.

Ne propustite