Raskvašeni snijeg na dionicama u višim predjelima

Bosna i Hercegovina
Raskvašeni snijeg na dionicama u višim predjelima
.

Na putevima u nižim predjelima Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim predjelima mjestimično ima raskvašenog snijega.

Zbog snijega na kolovozu izdvajaju se magistralni putevi M-16 Kupres-Šuica i M-15 Glamoč-Mlinište. Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama i preporučuje  opreznija vožnja. Tokom noći, zbog pada temperature, skreće se pažnju na moguće formiranje poledice, posebno na dionicama u višim predjelima, preko mostova i na prilazima tunelima. 

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka na autoputu A1 Zvirovići-Bijača, večeras od  22.00 do 01.00 sat, bit će zatvoren pravac Zvirovići – Bijača, dok će od 01.00 do 05.00 sati ujutro biti zatvoren pravac Bijača-Zvirovići. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja  se magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša. 

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica, a zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. 

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od  30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite