NOVI iPHONE KOŠTA PREKO 1.000 EURA, a korisnici već OTKRILI IRITANTNU GREŠKU! (FOTO)

Nauka i tehnologija
NOVI iPHONE KOŠTA PREKO 1.000 EURA,  a korisnici već OTKRILI IRITANTNU GREŠKU! (FOTO)
.

Novi iPhone defitinitvo je jedan od najiščekivanijih mobilnih telefona godine, pa nije ni čudo da su ljubitelji tehnologije prvom prilikom pohrlili po svoj primjerak. 

No, mnoge je iznenadio neočakivan problem.

Radi se o jednoj prilično neugodnoj mani koju je teško ignorisati. Naime, mnogima se uz desni rub ekrana pojavila tanka neonska zelena linija.

- Igrao sam se sa svojim novim iPhone-om i odjednom se ovo dogodilo. Pojavila se stvarno blještava zelena linija duž desne strane ekrana - podijelio je jedan korisnik na Eplovom forumu.

 S obzirom na cijenu od oko 1.200 dolara, jasno je da su se korisnici razbjesnili otkrivši problem. Linija nije bila vidljiva kada su telefon prvi put upalili, već se pojavila pošto su koristili kraće vrijeme. 

Već prvi dan kad sam ga kupio pojavila se žarkozelena linija - požalio se korisnik. 

Čini se da ova greška nije ograničena na model iPhone X jer su je prijavili i korisnici 64GB i 256GB verzije uređaja, a takođe se nije pojavila samo na jednoj lokaciji, već su prijavljeni slučajevi iz raznih delova sveta, od Amerike do Australije. Neki korisnici na društvenim mrežama nazvali su je "zelenom linijom smrti", aludirajući na "plavi ekran smrti", problem koji je poznat korisnicima Windows-a, a javlja se kad dođe do kritične greške u sistemu.

Resetovanje uređaja ne rješava problem, a Epl je očito svjestan ove mane jer su korisnici otkrili da su im bez problema zamijenili uređaje. Ipak, nisu pojasnili kako je došlo do problema.

Ne propustite