STANJE NA PUTEVIMA: Snijeg na kolovozu usporava saobraćanje na većini puteva u višim planinskim predjelima

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Snijeg na kolovozu  usporava saobraćanje na većini puteva u višim planinskim predjelima
Snijeg na kolovozu usporava saobraćanje na većini puteva u višim planinskim predjelima.

Snijeg na kolovozu  usporava saobraćanje na većini puteva u višim planinskim predjelima. Posebno izdvajamo područja Romanije i Vlašića, kao i putne pravce: Glamoč-Mlinište,  Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Kupres, Gornji Vakuf/Uskoplje-Jablanica, Kupres-Livno, Trnovo-Foča i puteve na području Bosanskog Grahova. Dodatne poteškoće stvaraju i niske temperature, koje uzrokuju mjestimičnu poledicu. Na ostalim putevima u BiH kolovoz je pretežno mokar. Zbog novih padavina, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka na autoputu A1 Zvirovići-Bijača, večeras od 22 do 01 sat, bit će zatvoren pravac Zvirovići – Bijača, dok će od 01 do 05 sati ujutro biti zatvoren pravac Bijača-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite