SNIJEG ZABIJELIO POLA BiH: Poznato je koliko će se zadržati

Bosna i Hercegovina
SNIJEG ZABIJELIO POLA BiH: Poznato je koliko će se zadržati
.

Prvi jači snijeg koji je u ponedjeljak zahvatio veći dio regiona stvarao je poteškoće u saobraćaju, od Slovenije do Bosne i Hercegovine.

U našoj zemlji snijeg se "pojavio" prvo u Krajini, a iz Cazina  i okoline su počele dolaziti i prve fotografije.

Snijeg je oko 19.30 sati počeo padati i u Sarajevu.

Meteorolozi u našoj zemlji najavljuju da će se snijeg zadržati i narednih dana.  

 

Snijeg ili susnježica

U utorak, 14. novembra, snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjim sjevernim područjima zemlje i u Hercegovini kiša. Na planinama u Hercegovini snijeg. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara.

Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4 stepena, Temperatura zraka u Hercegovini između sedam i 12 stepeni.

U srijedu, 15. novembra, snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 10 litara po metru kvadratnom. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 10 centimetara.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 3 stepena. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12 stepeni.

U četvrtak, 16. novembra, u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5 stepena. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između četiri i osam, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 14 stepeni.

Vikend topliji

U petak, 17. novembra, u Hercegovini pretežno vedro, a u Bosni oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 0 i četiri, a najviša dnevna temperatura zraka između tri i sedam stepeni. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između četiri i sedam, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 15 stepeni.

Slično vrijeme se očekuje i tokom vikenda.

(Avaz.ba)

Ne propustite