Dočekajte Novu godinu u Parizu ili Beču sa CityDeal-om!

Kiosk
Dočekajte Novu godinu u Parizu ili Beču sa CityDeal-om!
-

Doček Nove godine je uvijek nešto spektakularno i bitno. Dan kada očekujemo da će se sve promijeniti i krenuti na bolje. Mnogi doček proslavljaju u krugu svojih porodica, u svom toplom domu, dok se drugi odlučuju za posjetu nekom od restorana ili klubova koji organizuju zabave koje traju do ranih jutarnjih sati.

Ipak, novogodišnja zabava ne mora se održavati samo u zatvorenim prostorima, što dobro znaju oni koji svaku Novu godinu dočekaju na otvorenom, u društvu velikog broja stranaca i nepoznatih ljudi, koji se tačno u ponoć zajedno raduju kao da se poznaju čitav život. Mnogi ljudi koji vole avanturu i putovanja odluče da Novu godinu dočekaju u nekom od gradova širom svijeta. 

CityDeal Vam nudi mogućnost da za doček "boljeg sutra" budete u Parizu sa svojom ljepšom ili jačom polovinom, da doživite ljubav u gradu svjetlosti. Ili ipak u Beču, obavijenim snijegom, sa hrpom prijatelja, toplom čokoladom i veoma interesantnim programima na brojnim trgovima.. 

croisiere-champagne-reveillon
Pariz je glavni grad Francuske, smješten na obalama rijeka Sene i njene pritoke Marne, udaljen oko 170 kilometara od mora. Veliki bulevari i avenije su u skladu sa ljepotom i originalnošću umjetničkih djela, stvaranih kroz vijekove, bilo da se radi o katedrali Notre-Dame, Luvru ili Ajfelovom tornju. Jedan je od najpoznatijih turističkih centara, ne samo u Evropi, već i u čitavom svijetu. Više od bilo koje druge metropole budi našu maštu: grad umjetnika, boemskih četvrti, burnog noćnog života, izuzetne kuhinje i visoke mode. Ovo je epicentar nauke i duha, revolucionarnih ustanaka, ali prije svega grad svjetlosti i ljubavi.

1924ebc5231992e1ec74c19d2afa233f

Pariz je također kao stvoren za “šoping iz snova”, u kojem možete pronaći sve, od veoma trendi radnji do svjetski cijenjenih antikvarnica. Ovaj čuveni modni centar kupoholičarima pruža prestižne modne radnje, kao što su Dior, Gucci, Yves Saint Laurent, Chanel i mnogi drugi, a poznata je činjenica da Louis Vuitton upravo u Parizu ima svoj najveći butik na svijetu. Pariz, grad svjetlosti. Ova spektakularna destinacija nudi pregršt dobrih restorana za najluđu noć.

Glavni grad Austrije nudi Vam jedinstvenu mješavinu imperijalističke tradicije i zapanjujuće moderne arhitekture. Poznat je po svojim kulturnim dešavanjima, imprijalističkim znamenitostima, kafeima, vinskim podrumima i karakterističnom šarmu. 2012.godine, Beč je proslavio 150 godina od rođenja poznatog umjetnika Gustava Klimta, čija je slika “Poljubac” najpoznatije umjetničko djelo Beča, i jedna je od najpoznatijih slika u svijetu. Klimt i njegovi savremenici Džozef Hofman, Egon Šiele i Oskar Kokoška oblikovali su jedan vijek Beča i bečke kulture kao niko do tada. Brojni muzeji širom grada proslavili su ovaj događaj specijalnim izložbama. Slobodno možemo reći da nikada nije bilo toliko Klimtovih izložbi u Beču kao 2012. godine. Imerijalna Palata i Schonbrunn palata izdvajaju se među mnogim građevinama u ovom gradu kao bastioni imperijalističke moći. Hofburg je dom Sisi Muzeju i Imperijalnoj Blagajni, koje održavaju neobične izložbe još od dana habzburške imperije. Kao kontrast, ovaj grad je danas glavno mjesto modernog dizajna: u posljednjih deset godina, živahna i internacionalno renomirana scena dizajna razvila se u Beču. Pratite interesantnu historiju dizajna u Beču unatrag sve do njenih korijena u Muzeju Primenjenih Umjetnosti ili u Leopold Muzeju.

d1c9111d93fead9be05e94dc0aba278d

Nova godina u Beču je jedno idilično iskustvo koje svi tajno priželjkujemo i koje bi nam ispunilo dječije snove – Nova godina sa snijegom, prijateljima, toplom čokoladom i interesantnim programima na brojnim trgovima, kao fantastične mogućnosti u luksuznim restoranima, punim klubovima i koncertnim dvoranama.

Ne propustite