NEVRIJEME ZAHVATILO HRVATSKU: Padaju kiša i snijeg, na putevima je haos (FOTO)

Region
NEVRIJEME ZAHVATILO HRVATSKU: Padaju kiša i snijeg, na putevima je haos (FOTO)
.

Najavljeno nevrijeme stiglo je u ponedjeljak ujutro u cijelu Hrvatsku. Temperature su se značajno spustila, a u Lici, Gorskom kotaru i višim predjelima središnje Hrvatske pade snijeg.

U područjima gdje pada snijeg očekuje se stvaranje debljeg pokrivača, ponegdje čak i do pola metra. Pahulje bi do kraja dana mogle stići i do nizija središnje i istočne Hrvatske, piše "24sata.hr".

U priobalju duva bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima zbog čega su mogući i odroni. Bura bi u priobalje mogla donijeti i ponešto snijega, posebno na sjevernom Jadranu.

kapela-zatrpana-625px
 
Promjena vremena donijela je probleme i na putevima. Osim snijega, na nekim putevima saobraćaj usporavaju i vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Za kamione s prikolicama i šlepere trenutno nema otvorenog puta iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto. Granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj, zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji. Vozila se preusmeravaju na GP Rupa.


 
Zbog zimskih uslova, zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i šlepere, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.
 
Slično vrijeme očekuje se i sutra, a padavine bi trebalo da prestanu u sredu. Značajniji rast temperature ipak se ne očekuje.

 

 

Ne propustite