Dačić: Svjetski centri moći se zaigrali oko granica na Balkanu

Aktuelno
Dačić: Svjetski centri moći se zaigrali oko granica na Balkanu
.

 Svjetski centri moći su se zaigrali kada su mislili da je moguće prekrajati granice na Balkanu, jer ovaj region nije deo EU - izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za moskovski list "Izvestija".

Prema njegovim riječima, "to je jedan od najsvetlijih primera dvostrukih standarda i licemerja svetske politike, prenio je Sputnjik.

Šef srpske diplomatije je dodao da će Beograd ostati pristalica evropskih principa i demokratije, ali neće žrtvovati svoju nezavisnost.

- Nastavićemo da se borimo za svoju budućnost, sarađujemo sa našim susjedima i pokušamo da ruhešimo problem - rekao je Dačić.

Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji na zahtijev Zapada, Dačić je rekao da Srbija sa Rusijom želi da održava sveobuhvatnu saradnju i prijateljske odnose u političkoj i ekonomskoj oblasti, nauci, kulturi, obrazovanju, kao i u pitanjima odbrane, bezbednosti i vojne industrije.

- I nastavićemo to i ubuduće. Stoga će Srbija ostati doslijedna u svojoj politici i neće se pridružiti evropskim antiruskim sankcijama. Štaviše, nadamo se i želimo što skorije ukidanje sankcija Rusiji.- istakao je Dačić.

Srpski ministar je dodao da se Srbija suočava sa posljedicama svoje odluke.

- Srbija želi u EU, ali nikada nećemo ići protiv sopstvenih nacionalnih interesa i nikada neće uvesti sankcije protiv prijatelja - rekao je Dačić, prenosi Tanjug. 

 

Ne propustite