RECITE ZBOGOM INFEKCIJAMA UHA: Možete ih izliječiti prirodnim putem za samo jedan dan, EVO KAKO

Porodica i zdravlje
RECITE ZBOGOM INFEKCIJAMA UHA: Možete ih izliječiti prirodnim putem za samo jedan dan, EVO KAKO
.

Imate li problema sa upalama uha, sluhom, glavoboljama, tečnostima u uhu i spavanjem? Ovo su sve simptomi infekcija uha koje uzrokuju bakterije i virusi a koje su češće kod djece nego kod odraslih.

Postoje mnogi lijekovi za rješavanje ovih problema, a mi vam predstavljamo najefikasnije:

Bijeli luk

Priprema:

Napravlite ulje od bijelog luka tako što ćete skuvati dva čena bijelog luka u dvije kašike susamovog ulja dok ne postanu crnkasti. Procijedite rastvor. Kada postane podnošljivo topao, stavite 2-4 kapi ovako dobijenog ulja u inficirano uho.

Možete skuvati i 2-3 čena svježeg bijelog luka u vodi u periodu od oko 5 minuta, a zatim samljeti i dodati malo soli. Stavite dobijenu smjesu u čistu krpu i postavite na inficirano uvo.

Bosiljak

Priprema:

Ekstrahujte sok iz pet svježih listova bosiljka. Tako dobijen sok stavite oko uha i gledajte da ne uđe u unutrašnjost uha.

Možete pomiješati i par kapi ulja bosiljka sa jednakom količinom nekog biljnog ulja poput kokosovog ulja. Potopite pamučnu vatu u smjesu i nježno njome pređite unutrašnjost uha duž ivice i iza uha. Ponovite ovaj proces dva puta dnevno.

Maslinovo ulje

Koristite maslinovo ulje da očistite uši kada imate previše voska u njima.

Priprema:

Zagrijte malo maslinovog ulja. Stavite par kapi zagrijanog ulja u inficirano uvo. Vosak će zatim omekšati, a onda ga uklonite.

 

Ne propustite