NASILJE RAĐA NASILJE: Otac jednog od dječaka koji su tukli kolegicu MALTRETIRAO NJEGOVU MAJKU"

Region
NASILJE RAĐA NASILJE: Otac jednog od dječaka koji su tukli kolegicu MALTRETIRAO NJEGOVU MAJKU"
.

Nada Tanasijević, direktorica Centra za socijalni rad u Aranđelovcu, kaže za "Blic" da je Centar o nasilju u Tehničkoj školi koje je zgrozilo Srbiju, kada su školski drugovi čak 33 puta udarili jednu djevojčicu, obaviješten 31. oktobra i da je tražio dodatne informacije o porodicama i imena roditelja.

- Pozvali smo roditelje, obavili razgovore i radimo na tom izvještaju. Djeca su maloljetna, informacije ne smiju da se otkrivaju. Ali treba znati to da je jedno od djece, koje se tereti za nasilničko ponašanje jer je tuklo školsku drugaricu, svoj model ponašanja ponijelo iz porodice, u kojoj se nedavno dogodilo porodično nasilje kada je otac maltretirao majku - kaže Timotijevićeva.

Tužilaštvo je navelo da će prema maloljetnim izvršiocima pokrenuti krivični postupak zbog zlostavljanja i mučenja iz člana 137 Krivičnog zakonika. Samo dan ranije tužilaštvo je pokrenulo krivični postupak protiv dva dječaka i djevojčice, 16-godišnjih učenika Tehničke škole, S. V., D. R. i K.V., koji su 13. oktobra ove godine u učionici tukli drugaricu B. N. (16).

Ne propustite